De heren van Volley Tilburg speelden afgelopen zaterdag in Groot Ammers voor een plek in de achtste finale van het nationale bekertoernooi.

Met een krappe selectie (diagonaal Niels van de Sande, middenblokkeerder Dennis van Gool en passer-loper Marijn Ewijk ontbraken) werd de eerste wedstrijd met 2-1 gewonnen van Sliedrecht. De tweede wedstrijd tegen HLB van Daal/DS ging met 2-0 verloren, dit ondanks de steun van Tom Chermin en Hans Wiersema, die eerder die dag met het tweede team meespeelden.

De derde wedstrijd werd met 2-0 gewonnen van organiserende vereniging en eerste divisionist WIK. Sliedrecht Sport won uiteindelijk de beslissende wedstrijd tegen Van Daal en gaat door naar de achtste finale. Dat had het mede te danken aan het arme WIK, dat zich kranig weerde tegen de top drie van de topdivisie, en knap een set won van Van Daal.

Volgende week speelt Volley Tilburg weer competitie. In het Tilburgse T-Kwadraat treedt het om 20:00u aan tegen middenmoter Next Volley. Onderschatting ligt op de loer maar de Tilburgers zullen er alles aan doen om hun tweede plek in de Topdivisie met een overwinning vast te houden.