Ook voor heren 1 ging afgelopen zaterdag de competitie van start. Nadat heren 1 eerst Volley Tilburg Dames 1 met 3-1 zag winnen was het aan heren 1 de beurt om ook een goede start te maken van het nieuwe seizoen. Dat lukte, al ging het niet gemakkelijk. Dynamo 2 werd met 3-1 teruggestuurd naar Apeldoorn, zodat de eerste drie punten binnen zijn.

Vol goede moed en gezonde wedstrijdspanning begon heren 1 aan de eerste set. SV Dynamo zette onze mannen vanaf punt 1 meteen onder druk waardoor er al snel een time-out werd aangevraagd door coach Guillermo Boogers. Na de time-out werd er rustiger gevolleybald en kon heren 1weer in het juiste ritme proberen te komen. Dat lukte gedeeltelijk, maar de opgelopen achterstand kon niet meer goedgemaakt worden: 16-25. Dat beloofde niet veel goeds.

In de tweede set wist heren 1 het niveau van het laatste deel van set 1 vast te houden. Na lang gelijk op te zijn gegaan trok heren 1 boven de 20 aan het langste eind en won de set met 25-21.
In de derde set wilden onze mannen het goede spel uit set twee voortzetten. Maar helaas gebeurde hetzelfde als in set 1. SV Dynamo sloeg een gaatje van een paar punten. Na weer een time-out van Guillermo kwam het team langzaam in de juiste flow en kon weer aansluiten bij SV Dynamo. Heren 1 pakte de overhand in de set en trok die in de slotfase naar zich toe met 25-23.

In de vierde set begon heren 1 erg goed. Er werd vrijuit gespeeld en er werd gestaag een voorsprong opgebouwd van 6 punten. Heren 1 begon wat meer fouten te maken en liet Dynamo toch weer langszij komen. Maar gelukkig werd het niet erop en erover. In de spannende slotfase werd de set door onze mannen in hun voordeel beslist met 25-23

De eerste overwinning en punten van het seizoen zijn binnen, mede dankzij de steun van de goed gevulde tribunes. Namens heren 1 willen we de supporters bedanken voor hun steun. We zien iedereen graag weer terug op 13 oktober als MKB Accountants VCV op bezoek komt in T Kwadraat (20.00 uur).

Bron en foto: Volley Tilburg