Afgelopen zaterdag speelde Volley Tilburg heren 1 met een nog meer uitgedunde selectie de Brabantse derby tegen Den Dungen. Dit keer ontbraken Hany Farouk Amer (vakantie) en Matthijs Apine (blessure). Coach Guillermo Boogers had zelfs moeten besluiten om zonder libero te spelen om indien nodig te kunnen wisselen. Wel vroeg hij in alle sets zonder dat er een punt gespeeld was een wissel aan en verving een midden door een passer/loper. Die truc leek aanvankelijk niet tot succes te leiden. De eerste set werd gemakkelijk gewonnen door HLB van Daal: 25-17.

Maar de veerkracht van Volley Tilburg bleek groot. Eindelijk toonde het team ook in een uitwedstrijd een prima dosis ‘fighting spirit’. Dat leidde in de tweede set tot een setpunt op 23-24. Heren 1 wist dat echter niet te benutten; HLB ging uiteindelijk met 30-28 ook met de tweede set aan de haal. In set 3 was de situatie nog rooskleuriger. Het ging lang gelijk op, maar Jens Andriessen zorgde met een uitstekende servicebeurt voor een 21-24 voorsprong. Dat geef je normaal gesproken niet meer weg, alhoewel heren 1 dit ook in Capelle al voor elkaar kreeg. En ook nu lukte het weer niet. Een foute service en een gestolen bal leidden tot de 28-26 setwinst voor de mannen van coach Sander Mulder. 

Heren 1 staat nu elfde, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Komend weekend is Heren 1 tiende. Komende zaterdag is er geen wedstrijd, daarna wachten de moeilijke duels tegen koploper Inter Rijswijk (8 december thuis, 20.00 uur T-Kwadraat) en de uitwedstrijd tegen Webton Hengelo.