Volley Tilburg Heren-1 treedt komend seizoen aan in de Topdivisie, het een na hoogste niveau in Nederland. Na twee jaar op rij in de eerste divisie tweede te zijn geworden (in 2014/2015 op setgemiddelde, in 2015/2016 twee puntjes te kort) kwam er voor komend seizoen gelukkig een plaats vrij in de Topdivisie. In de nacompetitie werd er gespeeld tegen Olhaco Hoogeveen en na twee overwinningen was promotie naar de Topdivisie een feit voor Heren-1.
 
Voor het aankomend seizoen is de basis van het team van afgelopen jaar overeind gebleven. Alleen passer-loper Maarten Hamers en spelverdeler Erik Kwantes gaan op een lager niveau spelen. En Marijn Ewijk (passer-loper) is vanwege een wereldreis pas halverwege de competitie inzetbaar. De nieuweling is spelverdeler Danny Marijn. Hij is overgekomen van VVC Vught.
 
De teamsamenstelling voor het seizoen 2016/2017 bestaat uit spelverdelers Lucas Vermeulen (1.91 m) en Danny Marijn (1.85 m), middenblokkeerders David Azantinlow (1.90 m), Dennis van Gool (2.02 m) en Tim Swaan (2.00 m), passer/lopers Sjors den Dubbelden (1,92 m)  en Alessandro Masciadri (1.98 m), diagonaal Niels van de Sanden (1,95 m) en Gijs Moonen (1,97 m). Ronald Lucassen (1,90 m) is onze libero. Vanaf december is ook passer/loper Marijn Ewijk (1,93 m) weer beschikbaar. Komend seizoen is handhaving de doelstelling.
 
Dat is de uitdaging voor trainer/coach Ronald Vermeulen, die zijn staf uitgebreid zag worden met assistent-trainer/coach Peter van Nooijen en teammanager Leon de Leijer. Ronald: “Maar dat niet alleen, met name tijdens de thuiswedstrijden willen we spektakel. Daar heeft het inmiddels forse supporterslegioen recht op.” Heren-1 speelt haar thuiswedstrijden op zaterdagen om 20:00 uur in de Tilburgse sporthal T-Kwadraat. 

Meer informatie over Volley Tilburg Heren-1 vind je op de website: www.volleytilburg.nl.