Afgelopen zaterdag 17 november speelde Volley Tilburg Heren 1 in de eigen T-Kwadraat tegen NTC Vastgoed Donitas uit Groningen, de nummer 7 van de ranglijst. De mannen van coach Arno van Solkema doen  het als promovendus tot nu toe uitstekend in de topdivisie. Geen gemakkelijke opgave dus, ondanks dat weer een beroep kon worden gedaan op Daan Smulders en Tom Chermin van het tweede team. De eerste twee sets liep heren 1 achter de feiten aan en leek na 18-25 en 16-25 op een kansloze 3-0 nederlaag af te koersen.

In set 3 ging het ineens lopen bij Volley Tilburg. Door twee sterke servicebeurten van Adrian Kopij en Rens Kroeze en met de steun van het legioen liep Tilburg uit naar een voorsprong van een punt of tien. Van Solkema wisselde een paar spelers en Donitas kwam wel dichterbij, maar kon het gat niet meer dichten: 25-22. In set 4 werd die opwaartse lijn doorgetrokken door Heren 1. Maar op een 20-17 voorsprong vergat Heren 1 door te drukken. Donitas switchte naar een korte service en het lukte niet meer om de side-out te winnen. Met 22-25 maakte Donitas de wedstrijd af.

Omdat VCV won zakt Volley Tilburg naar de 11de plaats op de ranglijst. En dat belooft met een zwaar programma voor de boeg niet veel goeds. Hopelijk kunnen in een van die wedstrijden nog wat punten worden gesprokkeld, maar het zal niet eenvoudig zijn om weer te klimmen op de ranglijst.

Bron : Volley Tilburg