Afgelopen zaterdag trof Volley Tilburg een oude bekende in het Tilburgse T-Kwadraat: De Witte-Olhaco uit Hoogeveen. In alle eerdere ontmoetingen waren de Tilburgers de betere ploeg gebleken, zo ook dit keer. Na de 3-0 overwinning (25-15, 25-18 en 25-18) bliezen de mannen uit het hoge noorden de aftocht. Beide ploegen hebben nu 9 punten verzameld.

Volley Tilburg trad aan zonder de geblesseerde Lucas Vermeulen en Niki Samardzic. De middenspelers Tim Swaan en David Azantinlow wisselden uitstekende bloks af met scorende aanvallen. Ook diagonaal Gijs Moonen en de passer/lopers Sjors den Dubbelden en Martijn van Eerd waren aanvallend aardig op dreef. Na een fraaie servicereeks van Gijs Moonen nam de geblesseerde Niki Samardzic over en serveerde de set met enkele aces uit.

In de tweede set nam Olhaco een voorsprong maar het gat werd na de servicebeurt van Frank Compagne snel gedicht. Ook Tim Swaan deed een duit in het zakje met een serie van zeven services, waarvan 2 aces. Een geweldige middenaanval van David Azantilow maakte vervolgens een einde aan de aspiraties van de Hoogeveners. Ook de derde set ging na een aanvankelijk gelijk opgaande score naar de Tilburgers. Hierin was de hoofdrol vooral weggelegd voor Martijn van Eerd, die het de tegenstander met fraaie scores en lastige sprongservices moeilijk maakte.

Door: Theo van Etten (bon: Volley Tilburg / Leon de Leijer)