De heren van Volley Tilburg deden afgelopen zaterdag opnieuw goede zaken. Na de ruime 3-0 zege vorige week in Dordrecht, werd in het Tilburgse T-Kwadraat De Witte Olhaco met dezelfde cijfers verslagen.

Volley Tilburg lijkt daarmee definitief bevrijd van degradatiezorgen: het gat met de nummer 9 (Olhaco) is nu negen punten met drie wedstrijden minder gespeeld.  En zeker zo belangrijk: Volley Tilburg houdt met deze zege aansluiting bij de top 3. Het team heeft slechts drie verliespunten meer dan koploper Sliedrecht en Zaanstad en één minder dan de nummer 2: Webton Hengelo.

De mannen van Volley Tilburg bleken deze week door de trainers Ronald Vermeulen en Peter van Nooijen goed op scherp gezet te zijn. Het team startte flitsend en kwam direct op een 8-1 voorsprong, met name door een paar fraaie servicebeurten van Sjors den Dubbelden en Gijs Moonen en een paar harde ‘pipe-aanvallen’ van Sjors. Olhaco kreeg dat gat niet meer gedicht en Volley Tilburg won met 25-15.

In het begin van de tweede set was, zoals je wel vaker ziet na zo’n ruime setwinst, de concentratie even weg. Volley Tilburg kwam met 5-2 en 11-7 achter. Toen kwam opnieuw Sjors aan de service, die ervoor zorgde dat Olhaco geen fatsoenlijke aanval op kon bouwen. Met goed verdedigend werk van libero Roland Lucassen en  fraai verdelen van Lucas Vermeulen, werd de achterstand omgebogen in een 13-11 voorsprong. Deze werd langzaam maar zeker uitgebouwd, zodat ook set 2 met 25-20 binnengehaald werd.

In set 3 waren de Tilburgers wel weer volledig bij de les. Met een goede service en een paar fraaie ‘killblocks’ werd een 11-2 voorsprong genomen. Met Marijn Ewijk voor Allessandro Masciadri werd de set vervolgens keurig afgemaakt. Dat Olhaco aan het eind nog een paar puntjes terugpakte, kon de zege niet in gevaar brengen: 25-20.

Man of the match
En tegen alle gewoontes in (omdat je altijd spelers tekort doet als het hele team geweldig draait), dit keer toch een man-of-the-match. Diagonaal Gijs Moonen sloeg bijna alle set-ups, zowel van de driemeter als aan het net, snoeihard binnen en bracht ook met zijn sprongservice Olhaco in de problemen.

Door: Leon de Leijer