Op voorhand was de volleybalkraker in de eerste divisie tussen de dames van Volley Tilburg en Sliedrecht Sport een  beladen duel: meerdere speelsters hebben een volleybalverleden bij de andere club. Mogelijk was dat de oorzaak van het grillige wedstrijdverloop, waarbij beide teams kansen op de overwinning hadden. Volley Tilburg trok uiteindelijk aan het langste eind en won met 3 – 2.

De Tilburgers gingen voortvarend van start en zetten de tegenstander snel onder druk. In deze fase lukte zowat alles waaronder diverse slimme doortikballen door spelverdeelster Marloes Vermeulen en een scorende smash van haar op een foute pass van de tegenstander. Sliedrecht voelde de druk, probeerde van alles maar slaagde er niet in onder het Tilburgse juk uit te komen. Lotte den Exter besliste de set met een snoeiharde aanval: 25 – 14.

“Als bij deze meiden alles klopt, vegen ze iedereen van het veld”
Aldus een toeschouwer over het verloop in de volgende twee sets. Ondanks dat Volley Tilburg bij vlagen uitstekend volleybal liet zien slaagde zij er niet in de tweede en derde set te domineren. Sliedrecht was in deze fase constanter en won met respectievelijk 18 – 25 en 16-25.

De vierde set verliep weer net als de eerste: de Tilburgse dames domineerden en leken met twee vingers in de neus beslag te gaan leggen op de set. Toch werd het nog even spannend aan het eind: een voorsprong van 23 – 14 liep zomaar terug tot 23 – 19. Maar met een paar slimme aanvallen waarbij de bal tot twee keer toe in de ‘brievenbus’ van het blok verdween, besliste Angelique Remmers het pleit: 25 – 19.

Beslissende set
Een vijfde set moest de beslissing brengen. Sliedrecht leek enigszins geknakt en Volley Tilburg drukte door. Op 14 – 11 schalde het “één – één – één!” van de tribunes, waarna Anneloes Blaeser de wedstrijd met een droge klapper besliste. Door deze overwinning loopt Volley Tilburg nu uit op Sliedrecht en staat het tweede in de ranglijst.

Volgende week neemt Volley Tilburg het in Nijmegen op tegen Vocasa, op dit moment de nummer 3 met twee wedstrijden minder gespeeld. De Tilburgse meiden zullen zich opnieuw tot de tanden wapenen om met een overwinning huiswaarts te keren.

Door: Theo van Etten