Tilburg, 2 februari – Na de 4-0 overwinningop Olympia, verstevigde Volley Tilburg vandaag de koppositie in de eerste divisie. In het eigen T-Kwadraat won de ploeg van coach Johan van Vliet opnieuw met 4-0 van Stravoc.

Bij de eerdere confrontatie in Stramproy speelden de Tilburgers misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen. De 4-0 winst van toen was dan ook zeer verdiend. Maar dit keer zou het weleens een andere wedstrijd kunnen worden. Stravoc is na een matige start de laatste weken aardig op stoom.

En dat bleek al meteen in de eerste set, die de bezoekers met 22-25 naar zich toe trokken. Wel was Volley Tilburg hierdoor wakker geschud en gaf vol gas in de tweede set. Onder aanvoering van uitblinkster Femke Severijns stond er aan het einde van de set 25-8 op het scorebord. De Tilburgers trokken deze sterke lijn door en met 25-20 en 25-22 sleepten zij ook de derde en vierde set binnen.

Volgende week zaterdag 9 februari staat de uitwedstrijd tegen directe concurrent Sliedrecht Sport, de huidige nummer twee, op het programma. Aanvang 16.45 uur in De Basis in Sliedrecht.

Bron: Volley Tilburg