Na een ietwat stroeve start boekte Dames-1 van Volley Tilburg afgelopen zaterdag een degelijke overwinning op VC Velden.

In een goed gevuld T-Kwadraat gingen de dames sterk van start. Maar ondanks dit hoopvolle begin nam de tegenstander vanaf 10-10 een kleine voorsprong en gaf deze niet meer uit handen: 18-25.

De beleving van de vorige wedstrijd was er nog niet helemaal en dus was Volley Tilburg erop gebrand zich te herpakken. VC Velden nam aanvankelijk opnieuw de leiding maar de Tilburgse dames wisten toch bij te blijven. Een slimme dubbele wissel bij een stand van 14-14 pakte goed uit en liet de wedstrijd kantelen. Bij 22-20 werd de ‘dubbel’ weer terug gewisseld en in een spannende eindfase trok Volley Tilburg de set naar zich toe: 25-20.

Frustratie
De derde set vertoonde een soortgelijk beeld. En ondanks een aantal netfouten door Volley Tilburg die voor enige frustratie zorgden, eindigde de set dankzij goed verzorgd spel opnieuw in een 25-20 overwinning.

Passie
De passie en beleving waar Volley Tilburg zo bekend om staat was weer helemaal terug in set vier. Lastige services, splijtende middenaanvallen en prima verdedigend werk lagen aan de basis van een ruime voorsprong. Vervolgens wierp VC Velden de handdoek waarna het tegen een 25-17 setstand aankeek.

Volgende week, 8 oktober, speelt Dames-1 tegen VCN. Opnieuw in het eigen T-Kwadraat, aanvang 19:15u.

Alle foto’s bekijken en /of bestellen kun je HIER.

TILBURG -  Volley Tilburg DS 1 - VS Velden DS 1, 01-10-2016. Volleybal

TILBURG – Volley Tilburg DS 1 – VS Velden DS 1, 01-10-2016. Volleybal