Een uitmuntende eerste set kon niet worden doorgezet en na drie sets keken de dames van Johan Vliet tegen een 1-2 achterstand aan. In set 4 en 5 werd er veerkracht getoond en door beide keren een grote achterstand om te buigen, ging Volley Tilburg dames 1 er uiteindelijk toch nog met een zwaarbevochten 3-2 overwinning vandoor!

Om 20.00 uur klonk het eerste fluitsignaal en Volley Tilburg kwam als een komeet uit het startblok. In een mum van tijd stond er door goed serveer- en aanvalswerk 25-10 op het scorebord.

Merkela Zaanstad rechte echter haar rug en in set 2 en 3 en dat verlamde de Tilburgse dames. Van het serveer- en aanvalsgeweld van set 1 was niet veel meer over. Zaanstad speelde onbevangen en streden voor ieder punt en zo gingen set 2 en 3 dan ook naar de gasten.

Set 4 begon als de vorige 2 en al gauw keek de Tilburgse ploeg tegen een 5-0 achterstand aan. Langzaam kwam er geloof terug en met name een goede invalsbeurt van Femke Severeins zorgde voor de ommekeer in de set.  Via 16-14 en 21-17 ging de set uiteindelijk toch nog overtuigend met 25-18 naar Volley Tilburg.

Waar je zou denken dat er geleerd was van de vorige set, verliep set 5 net zo als de 4e en al gauw stond het 0-4 voor Merkela Zaanstad. Maar na 5-10 en 9-12 en zelfs 11-14 was het weer Femke Severijns die geen fout maakte vanaf de servicelijn en mede via een aantal killblocks van Lotte den Exter, die in de gehele wedstrijd 10 blokpunten noteerde, bleef de overwinning uiteindelijk toch in Tilburg.

Zwaarbevochten, wisselvallig, maar zeker veerkracht getoond. Zo is wel de tweede overwinning van het seizoen een feit. Trainer Johan van Vliet zag met vlagen goed volleybal en gaat hard aan het werk om als ploeg wat constanter te worden. 

Volgende week staat de eerste uitwedstrijd van dit seizoen  op het programma. Om 19.00 uur treed Volley Tilburg dames 1 aan in Gouda tegen Vollingo.

Bron: Volley Tilburg dames 1