De kop is eraf! In de eerste wedstrijd van het seizoen rekende Volley Tilburg af met de reserves van VCN, de ploeg van Johan van Vliet won met 3-1 en kent daarmee een prima start!

De openingswedstrijd van een seizoen is altijd lastig. Spelen tegen onbekende tegenstander, de spanning van het gaat weer beginnen en toch ook nog wat onwennig hier en daar.

Volley Tilburg dames 1 kende gedegen voorbereiding en was klaar voor de strijd. De gasten uit Capelle speelden een goede wedstrijd, maar konden niet voorkomen dat er 4 punten voor Tilburg werden bijgeschreven.

Om 17.30 uur klonk het eerste fluitsignaal. VCN 2 probeerde met veel servicedruk te passing van Volley Tilburg te ontregelen. In set 1, 2 en 4 bleef VCN bij tot aan de 20, waarna Volley Tilburg Dames 1 toch met de setwinst vandoor kon gaan, alleen in set 3 wisten de gasten wel door te drukken, waardoor ze de thuisploeg 1 puntje afsnoepte.

Zo stond er na 1 uur en 45 minuten de volgende uitslag op het scorebord: 25-22, 25-21, 22-25, 25-19

Volgende week staat er alweer een thuiswedstrijd op het programma voor Volley Tilburg, dan is Merkela Zaanstad te gast in het T-Kwadraat. De wedstrijd start om 20.00 uur.

Bron en foto: Volley Tilburg Dames 1