Tilburg, 17 november – Met de koppositie als inzet  wilden de dames van Volley Tilburg  de kater van de eerste verlieswedstrijd vorige week, wegspoelen. Dat lukte wonderbaarlijk goed. In T-Kwadraat was koploper VC Velden te gast en keerde na vier sets (eindstand 3-1) puntloos huiswaarts. 

De naweeën van het verlies in Budel leken de Tilburgers in de eerste set nog parten te spelen. VC Velden begon met aardig wat servicedruk aan de wedstrijd en liep dan ook uit naar een riante voorsprong. Door veel fouten aan beide kanten bleef een mooi schouwspel uit maar toch leek de ploeg van Johan van Vliet iets meer vat te krijgen op de Limburgse gasten. Het werd 18-18, maar desondanks trok Velden met 20-25 aan het langste eind.

De tweede set ging gelijk op en nog steeds voerden de fouten de boventoon. Maar in deze set was het Volley Tilburg die er met de winst vandoor ging. 2 setpoints gingen nog verloren, maar het derde was wel raak: 25-23. Deze setwinst leek een bevrijding, want set 3 en vooral set 4 waren een formaliteit. Met name in de 4e set liet Volley Tilburg zien waarom het bovenaan de ranglijst staat. Met gevarieerd service- en aanvalsspel werden de gasten op een 3-1 nederlaag getrakteerd: 25-18 en 25-14.

Danielle Remmers was uitblinkster aan Tilburgse zijde. Ze zorgde passend voor de nodige rust en op belangrijke momenten maakte ze belangrijke punten aan het net of vanaf de servicelijn. Al was het dan geen allerbeste wedstrijd, het zijn de punten die tellen. Vier punten blijven in Tilburg en hiermee is ook de koppositie weer terug in Tilburgse handen.

Volgende week gaat de competitie verder in Sint Anthonis, hier wacht een jeugdig team voor de Tilburgse koploper.

Bron: Volley Tilburg