Zaterdag ging de competitie verder voor Volley Tilburg in Sint Anthonis. Hier wachtte een jong en gretig Somas Activia.

De thuisploeg startte dan ook zoals je van een jong team kunt verwachten dat tegen de koploper speelt. Volley Tilburg werd overdonderd en al gauw keken de Tilburgse dames tegen een 8-0 achterstand aan. Aan het einde van de set kon dit gat niet meer worden goedgemaakt en zo ging de eerste set met 25-16 naar de thuisploeg.

De tweede set ging tot het einde gelijk op en hierin was de ploeg van Johan van Vliet uiteindelijk de gelukkigste en zo ging die set naar de gasten uit Tilburg, 23-25.

Je zou denken dat de druk er af zou zijn voor Volley Tilburg, maar niets was minder waar. De set werd nog wel met een voorsprong gestart, maar uiteindelijk nam de thuisploeg het initiatief weer over. De onbevangenheid van Activa zorgde ervoor dat ook de 3e set naar de thuisploeg ging, 25-20.

Uiteindelijk bleek de inbreng van Paula Schellekens een gouden greep, passend ijzersterk, maar vooral serverend en aanvallend een plaag voor Activia. Zo kreeg de thuisploeg minder grip op de Tilburgse formatie.

Vanaf set 4 lieten de dames van Volley Tilburg zien waarom ze bovenaan staan. Het verzet van de thuisploeg was gebroken En die set ging dan ook overtuigend naar Volley Tilburg, 16-25.

Die lijn werd voortgezet in set 5 en een aantal mooie touché ballen van Danielle Remmers en een servicereeks van Paula Schellekens zorgden in de 5e set voor een bevrijdende voorsprong. Femke Severijns, die aan het einde van de set inviel voor de service maakte het af met 2 aces en zo ging de overwinning toch nog mee naar Tilburg, 9-15.

Al met al een moeizame overwinning voor Volley Tilburg, maar de vechtlust zal zorgen voor een positief gevoel. Alle credits ook voor Somas Activia dat met onbevangen spel goed voor de dag kwam.

Over twee weken gaat de competitie verder en dan komen de reserves van Peelpush op bezoek in het T-Kwadraat.

Bron: Volley Tilburg