“Een metamorfose kun je het nog net niet noemen, maar dat de ploeg van Johan van Vliet er anders uit gaat zien is duidelijk.”

Na de vierde plaats in de Eerste Divisie afgelopen seizoen, hebben er een aantal veranderingen plaatsgevonden. Nathalie Beukelman stopt (tijdelijk) in verband met de geboorte van Thomas! Suzanne Muijlwijk, Nienke den Boogert en Roxanne Fontanel doen een stapje terug naar het tweede team van Volley Tilburg. Lotte van der Horst maakt na 5 seizoenen in de hoofdmacht van Tilburg de overstap naar het Meijelse Peelpush en interim spelverdeelster Marija Bakels-Zivanovic stopt definitief om meer tijd te hebben voor haar werk en gezin.

Daarentegen zal spelverdeelster Aukje van Loon ook komend seizoen de kleuren van Volley Tilburg verdedigen, samen met passer-loper Femke Severijns, middens Lotte den Exter en Finke van der Markt, diagonaal Anneloes Blaeser en Libero Floor van den Nieuwenhoff. Ook Angelique Remmers blijft de ploeg trouw, al zal haar rol afhangen van haar fitheid.

Nieuwkomers
Maar waar speelsters vertrekken, zijn er komend jaar ook nieuwe speelsters te bewonderen in de hoofdmacht van Volley Tilburg. Zo maken passer-loper Paula Schellekens en midden Veerle Mekking de overstap vanuit Dames 2. Verder verruilt diagonaal Loni Wissink Dynamo Apeldoorn voor Tilburg en komen spelverdeelster Maartje van Gestel en passer-loper Kim van den Boorn vanuit Weert bij de selectie. En last but not least zal passer-loper Danielle Remmers de ploeg completeren. Danielle heeft zich na haar beachvolleybalcarriere volledig gericht op haar studie en wil nu het zaalvolleybal weer oppakken.

Niet alleen het team kent mutaties, ook in de staf hebben er wat verschuivingen plaatsgevonden. Johan van Vliet blijft als hoofdtrainer bij de ploeg, evenals assistent-trainer Matthijs Stuurman en teammanager Jan Westland. Frederik Netten en Sven de Vries zullen komend seizoen de trainers zijn van Dames 2. Joep van der Heijden zal de staf komend seizoen versterken, evenals Dennis Gelissen, die de overstap maakt van Ledub Dames 2.

Wij zijn er klaar voor en gaan bouwen aan een mooi team voor het nieuwe seizoen!

Bron: Volley Tilburg