Set 1 trapte af met een vlammende starting six: Aukje van Loon in de spelverdeling, captain Kim van de Boorn en Paula Schellekens op passer-loper, Lotte den Exter en Finke van der Markt op midden, Anneloes Blaeser op dia en natuurlijk onze Floor van de Nieuwenhoff als libero. In de voorbereiding hebben we het uitgebreid gehad over hoe belangrijk we de positieve sfeer in het team vinden, en dat was vanaf punt 1 aanwezig in en om het veld. Iedereen stond op scherp, voerde zijn taakjes uit, servicedruk was hoog en er werden weinig eigen fouten gemaakt. Al met al een clean set waar we eigenlijk geen enkel moment twijfelden aan onszelf: 25-16.

Hoppa, eerste set binnen, dit houden we vast! De opstelling bleef hetzelfde, want ja, never change a winning team, en ook nu gingen we vlot en vol positieve energie van start. Met power-aanvallen van Kim en slimme doortikballetjes van Aukje, bouwden we een voorsprong op die we niet meer loslieten. Resultaat: 25-20 winst, 2-0 voor!  

Op naar set 3. Loni Wissink en Maartje van Gestel erin voor Anneloes en Aukje en ook Veerle Majoor kwam binnen de lijnen. Vanaf het begin hadden we meer moeite om ons eigen spel te spelen. We werden onder druk gezet met de service van Olympia waardoor we in plaats van zelf te domineren en het niveau te bepalen, achter de feitjes aan werd gelopen. Een dubbele wissel en Femke Severijns voor Paula Schellekens in het veld, maar de opgebouwde achterstand kon niet meer bijgetrokken worden: 18-25 voor Olympia. 

Oké, vergeten, opladen en door naar set 4. De neusjes stonden vanaf het begin van deze set meteen dezelfde kant op, de energie kwam terug. Met mooie verdedigende acties van onder andere een uitstekend spelende Finke (vliegkunstje met één hand) werd deze set makkelijk ingepakt. Strik erom, met 3-1 hebben we onze eerste wedstrijd in de pocket! Al met al een tevreden gevoel, ondanks onze dip in set 3. Voor de nieuwe trainingsweek dan ook de focus op het vasthouden van ons niveau en het opstaan bij een reeks tegenpunten, maar vooral blijven spelen met plezier want dat heeft ons deze wedstrijd bepaald! Volgende week reizen we af naar Groot-Ammers, waar we om 15:00 spelen tegen promovendus VC WIK Dames 1. 

© Foto: Volley Tilburg