Zaterdag 13 oktober kwam koploper Olympia op bezoek in het T-Kwadraat, het verweerde zich prima, maar de gasten konden niet voorkomen dat alle punten in Tilburg bleven. Zo neemt Volley Tilburg de kop over en voert het na vier wedstrijden ongeslagen de ranglijst aan.

Een heuse topper in het T-Kwadraat, al valt daar nog weinig over te zeggen na 3 gespeelde wedstrijden. Wel was het duidelijk dat na vandaag maar 1 van de 2 ploegen ongeslagen zou blijven en de koppositie stond op het spel.

De wedstrijd moest even op gang komen. De hoge foutenlast aan Tilburgse zijde zorgde ervoor dat Olympia lang bij kon blijven in de set, maar uiteindelijk werd met een paar rake klappen de set toch in het voordeel beslist van de thuisploeg, 25-22.

In de tweede set sloegen de Tilburgse dames al snel een gaatje, maar na een oponthoud n.a.v. een opstellingsfout van Olympia, was de thuisploeg even de weg kwijt. Slordigheden zorgde ervoor dat de gasten terug in de set kwamen. Een onnodig spannend einde, maar met een harde pipe-aanval besliste Kim van den Boorn toch de set in het voordeel van Volley Tilburg, 26-24.

Die energie werd voortgezet in set drie en met goed serveer- en aanvalswerk ging de set via 8-1, 16-7 uiteindelijk met 25-15 naar de thuisploeg.

Dan de vierde set, op zoek naar het bonuspunt. Het begin was gelijk opgaand, maar toch slopen er weer foutjes in bij de thuisploeg, dat zorgde ervoor dat de gasten uit Panningen konden uitlopen. Na een aantal wissels werd er echter orde op zaken gesteld. Met name de invalbeurt van Paula Schellekens gaf de thuisploeg nieuwe energie, met 2 aces, goede verdedigende acties en een toverbal aan het net werd uiteindelijk toch het bonuspunt binnen gesleept. 25-21.

Al met al een wisselvallige wedstrijd aan Tilburgse kant. Maar individuele klasse maakte toch het verschil met het hardwerkende Olympia, dat het moet hebben van een lage foutenlast en het collectief.

Zo komt er vooralsnog geen einde aan de zegereeks van de ploeg van Johan van Vliet, die tevreden is met het resultaat, “we zitten nog aan het begin van het seizoen, dus er valt nog veel te finetunen, maar deze punten zijn wel lekker”, aldus de tevreden trainer. 

Bron: Volley Tilburg dames 1