Volley Tilburg boekte in zijn eerste thuiswedstrijd tegen Pelster Cito een mooie overwinning. In sporthal T-Kwadraat werd het afgelopen zaterdag 3-1 en de teams ontliepen elkaar niet veel. De totale puntenscore (106 – 93) kwam dan ook vooral in de eerste set tot stand.

Hierin waren de Tilburgers oppermachtig. Vooral Martijn van Eerd liet zich zien en was nauwelijks af te blokken door de tegenstander uit Zeist. Het werd dan ook 25 – 14. Vervolgens herpakte Pelster Cito zich, maar moest toch doorgaan tot de 30 punten voordat het pleit was beslecht: 28 – 30 in de tweede set.

In de derde set werd Niki Samardzic vervangen door Gijs Moonen en Frank Compagne loste spelverdeler Lucas Vermeulen af. Beiden vielen goed in, getuige enkele snoeiharde aanvallen op de driemeterlijn. De set ging uiteindelijk dankzij een killblok met 27-25 naar Volley Tilburg. Ook de vierde set kende een spannend verloop, waarbij de teams elkaar nauwelijks een punt toegaven. De dubbele wissel die coach Guillermo Boogers aan het eind van de set toepaste, bleek een goede; de winst bleef in Tilburg.

Volgende week gaat Volley Tilburg op bezoek bij nieuwkomer Reflex Kampen, dat met twee overwinningen uitstekend aan de competitie is begonnen.

Bron: Volley Tilburg