Tilburg, 9 juni – ‘Eén, twee, drie … en door! … zes, zeven … oké, we pakken hem nu op!’ Aan het ‘woord’ is de stuurman van een ‘acht’, die zijn mannen en vrouwen opzweept richting de laatste eindspurt. Na de finish volgen de bekende taferelen: uitgeputte roeiers die op elkaars schouders rust zoeken ‘Gewonnen!’, kan iemand er nog net uit persen.

De tweede Dutch Masters Open bracht vandaag iets meer dan 100 roeiteams naar de Tilburgse roeibaan. Ze kwamen niet alleen uit Nederland, maar ook waren er Belgische en Duitse roeiers van de partij. Ze hebben het blijkbaar goed naar hun zin bij TOR, de organiserende vereniging. Het is dan ook geen straf om op deze warme dag te moeten vertoeven in de lommerrijke omgeving van het clubhuis nabij de Beekse Bergen.

De Dutch Masters Open is een internationale roeiwedstijd over 1000 meter. Deelnemers zijn 28 jaar en ouder en strijden in verschillende klassen tegen elkaar. Met de leeftijd wordt rekening gehouden want ouderen mogen iets eerder starten. Volgens voorzitter Hans de Krijger is deze afstand pittig. ‘Het is een echte middenafstand waarop je je krachten goed moet verdelen. Start je te snel, dan stort je in. En begin je te langzaam, dan verlies je”, legt hij uit.

Zo’n 40 vrijwilligers van TOR zijn verantwoordelijk voor de organisatie. Dianne de Kok hoopt dat het evenement blijft groeien: ‘Volgend jaar mikken we op het dubbele aantal teams’.

Door: Theo van Etten

HILVARENBEEK - 09-06-2018 , TOR Dutch Masters Open, roeien. Beekse Bergen 9.

HILVARENBEEK – 09-06-2018 , TOR Dutch Masters Open, roeien. Beekse Bergen 9.