Op 11 februari, van 14.00u – 15.00u signeert onze redacteur / verslaggever Theo van Etten zijn boek ‘Verdwenen Rauwbraken’ bij boekhandel Gianotten-Mutsaers in de Tilburgse Emmapassage.

Verdwenen Rauwbraken / de geschiedenis van een roemrijk Tilburgs buitengebied
In de noordoostelijke hoek van de gemeente Tilburg, waar nu het industrieterrein Loven ligt, werd het aanzicht tot zo’n vijftig jaar geleden bepaald door bossen, weiden, leemputten, twee steenfabrieken en slechts hier en daar een boerderij of koffiehuis. In korte tijd verdween dit unieke gebied onder een dikke laag spuitzand, waardoor slechts de herinneringen van hen die het gebied ooit bezochten, resteerden. En dat waren er velen!

Van oerlandschap tot leemputten
In het boek ‘Verdwenen Rauwbraken’ brengen talloze anekdotes, feiten en afbeeldingen de historie van de Rauwbraken tot leven. Maak kennis met ‘Die Ruijbraecken’, ooit een deel van de oude herdgang Loven. Met het middeleeuwse oerlandschap, het agrarische cultuurlandschap in de negentiende eeuw en het leemputtenlandschap in de twintigste eeuw.

Laat u meevoeren op een wandeling door het verleden en bezoek het gebied zoals dat er honderd jaar geleden uitzag. Wandel over stoffige zandpaden, maak kennis met de oude bewoners en bezoek boerderijen en koffiehuizen uit lang vervlogen tijden. De Kluijt, Meelis en De Rustende Jager zijn slechts enkele van de vele roemruchte namen.

Zie voor meer informatie ook elders op deze website: https://013sport.nl/verdwenen-rauwbraken/
Verdwenen Rauwbraken kaft