De volleybalcompetitie is ook voor Dames 1 van Volley Tilburg weer begonnen. Door promovendus Peelpush uit het Noord-Limburgse Meijel met 4-0 opzij te zetten is het team goed uit de startblokken gekomen. ‘Knap dat we tegen een mindere tegenstander toch geconcentreerd bleven spelen’, aldus trainer/coach Johan van Vliet.

Het plezier spatte ervan af bij die eerste wedstrijd in het eigen T-Kwadraat. Ondanks enkele zwakke momenten was de Tilburgse ploeg duidelijk de betere. Dit gaf dan ook voldoende ruimte om bijna alle speelsters speeltijd te geven. Zo mochten ook de jonkies Paula Schellekens en Veerle Mekking, beiden spelend in het tweede team, ruiken aan de volleybalsfeer in de Eerste Divisie.

Nieuwe speelsters
Het team van Volley Tilburg heeft sinds vorig seizoen enkele veranderingen ondergaan. Na het vertrek van spelverdeelster Marloes Vermeulen en libero Shauny Dieltjes, werd Marija Bakels-Zivanovic aangetrokken als spelverdeelster en heeft passer-loper Nienke den Boogert Sliedrecht Sport ingeruild voor Volley Tilburg. Uit de eigen gelederen komt middenspeelster Finke van der Markt, die vorig seizoen al enkele wedstrijden meespeelde en voor wie de overgang van Dames-2 naar de het eerste team vloeiend lijkt te zijn verlopen.

Vaste waarden
Verder zijn de vaste volgende vaste waarden van het vorige seizoen opnieuw van de partij: Roxanne Fontanel, Suzanne Muilwijk en Lotte den Exter op midden. Angelique Remmers, Femke Severijns, Lotte van der Horst in de rol van passer-loper, Nathalie Beukelman en Anneloes Blaeser op diagonaal, Floor van den Nieuwenhoff als libero en spelverdeelster Aukje van Loon.

Puzzelen
Vooralsnog heeft Johan van Vliet wat puzzelwerk te verrichten, vooral op midden. Roxanne Fontanel en Lotte den Exter zijn nog niet hersteld van een zware blessure en de zwangere Angelique Remmers doet tijdelijk niet mee. In plaats daarvan vult zij de staf aan, die overigens ook een aardige metamorfose heeft ondergaan. Trainer Johan van Vliet, assistent-trainer Matthijs Stuurman en teammanager Jan Westland zijn gebleven. Nieuw zijn assistent –trainers Sven de Vries en Matthijs Stuurman.

Door: Theo van Etten