Tilburg – 10 april 2017. Afgelopen zondag vond de Verbeeten Challenge plaats. Deze vierde editie overtrof alle verwachtingen. Al voordat de dag begon was het aantal deelnemers via de nieuwe website groot en het gesponsorde bedrag hoger dan ooit. Maar liefst 74 teams en veel individuele inschrijvingen legden gezamenlijk meer dan 99.000 km af, verdeeld over verschillende onderdelen.
Het doel is om geld in te zamelen voor Verbeeten Fonds en Instituut Verbeeten, met vestigingen in Tilburg, Breda en Den Bosch. Dit jaar wordt het bedrag besteed aan een meer patiëntvriendelijke manier voor bestralen zonder masker bij hersentumoren. De voorlopige opbrengst is 64.000,- euro, maar hier zitten extra stortingen en de dagopbrengst van 9 april nog niet bij. Het definitieve bedrag wordt nog bekendgemaakt.
Een grote groep wielrenners deed (een of zelfs twee keer) de ronde van 119 kilometer langs de drie vestigingen. Kortere routes werden vooral door fietsers, mountainbikers, hardlopers, skeeleraars en wandelaars afgelegd. Nieuw dit jaar was de bootcamp die samen door Pellikaan, Tillywood en Fitmasters was georganiseerd én de ochtendwandeling door Moerenburg. De allerkleinsten deden mee aan de Kids Challenge. Voor jong en oud keuze genoeg om zich samen sportief in te zetten tegen kanker.
1649 deelnemers hebben er samen voor gezorgd dat het wederom een unieke dag was vol plezier, emotie, een lach en een traan. Ook voormalig beroepswielrenner Jan Janssen en acteur Leo Alkemade fietsten als ambassadeurs mee en gaven beiden aan dat ze in 2018 wederom de Challenge zullen ondersteunen.
De Verbeeten Challenge wordt volledig belangeloos georganiseerd en dankzij vele sponsoren mogelijk gemaakt. Op 9 april waren bijna 100 vrijwilligers in de weer om alles in goede banen te leiden. De zonovergoten dag is uiteindelijk vlekkeloos verlopen.
In 2017 was de vertrek- en aankomstplaats nog Tilburg, maar voor 2020 wil de Verbeeten Challenge groeien naar een driesteden-evenement, met een start&finish in Tilburg, Breda én Den Bosch. Een echte challenge tussen de drie steden.
Wilt u nog een donatie doen, weten wat het uiteindelijke eindbedrag is of foto’s bekijken? Ga naar www.verbeetenchallenge.nl en onze facebook pagina voor meer informatie.