Actie voor onderzoek borstkanker
De Verbeeten Challenge 2019 heeft de eerste € 13.000 opgehaald. Een mooi bedrag! Belangrijk, want met de opbrengst kan het Instituut Verbeeten de behandelmethode van vrouwen met borstkanker verbeteren. Maar… er is nog meer geld nodig. Daarom komen er veel mensen sportief in actie op zondag 7 april. Op die datum vindt namelijk de Verbeeten Challenge 2019 plaats. Dan willen we het streefbedrag van € 150.000 realiseren.

Deelnemen
Wil jij ook een sportieve bijdrage leveren aan kankerstrijding? Schrijf je dan snel in en doe mee aan de Verbeeten Challenge 2019, zondag 7 april. Voor € 15,55 doe je al mee, kinderen voor € 5,55. Jouw inschrijfgeld gaat direct naar het Instituut Verbeeten. En wil je liever een team vormen? Dat kan. Daag je vrienden, familie of collega’s uit en zet samen een mooi resultaat neer. Of help mee als vrijwilliger. Inschrijven kan via: https://verbeetenchallenge.nl/inschrijven/

Onderdelen
Je kunt deelnemen aan de volgende onderdelen:

  • bootcamp/skeeleren (14 kilometer);
  • fietsen/wielrennen/mountainbiken (routes tussen de 33 en 357 kilometer);
  • Kids Challenge (zoveel mogelijk rondjes in vijftien minuten);
  • wandel- (11, 14 of 33 kilometer) en hardlooproutes (5 en 10 kilometer).

Instituut Verbeeten
De volledige opbrengst van de Verbeeten Challenge is voor onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes door het Instituut Verbeeten. Dit is het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch. Het levert ruim 60 jaar zorg op het gebied van radiotherapie en nucleaire geneeskunde. Het is geen academisch instituut, zodat ze hun specifieke onderzoeken zelf moeten bekostigen. Onderzoeken en diverse behandelmethodes kosten veel geld. De opbrengst van de Verbeeten Challenge 2019 gaat naar een project dat is gericht op het verbeteren van de behandeling van vrouwen met borstkanker.

Breda
De Challenge start in Tilburg en dit jaar ook in Breda. De routes en exacte locaties houden we nog geheim. Blijf op de hoogte en kijk op de website, Facebook, Instagram en Twitter voor meer informatie.

Kortom: samen sportief tegen kanker!