Een dapper Willem II slaagde er zondagmiddag niet in om een nieuwe stunt tegen PSV te realiseren. De Tilburgers verweerden zich kranig in Eindhoven, waar ze zich meerdere keren terugknokten in de wedstrijd, maar uiteindelijk hun meerdere moesten erkennen in de streekgenoot: 4-2.

Met opgekrikt zelfvertrouwen en frisse moed verscheen Willem II aan de aftrap in het Philips Stadion, waar de goede bedoelingen na twee minuten een flinke deuk opliepen. Cody Gakpo gaf de bal mee aan Philipp Max, die Ritsu Doan bij de tweede paal vond: 1-0. Even leek het erop dat de VAR er nog een stokje zou steken voor het doelpunt, omdat Carlos Vínicius in een eerder stadium van de aanval buitenspel stond. Arbiter Jochem Kamphuis oordeelde echter anders en keurde de vroege openingstreffer goed.

Flinke tik
Willem II kreeg wat tijd om te bekomen van de schrik, maar zal bij het eerstvolgende gevaarlijke PSV-moment meteen weer van kleur verschoten te zijn. Gakpo haalde uit en zag zijn inzet op de paal belanden. Even later had de captain wél succes: na een ragfijne voorzet van Mauro Júnior kopte hij de 2-0 achter Timon Wellenreuther. Een flinke tik voor Willem II, dat gedurende de eerste helft aardig van zich af beet.

Rug rechten
De ruimtes die PSV bij vlagen ter beschikking stelde aan de Tilburgers droegen daar zeker aan bij. Bij die momenten vertolkte Ché Nunnely twee keer een hoofdrol. Eerst dook hij – na een mooie pass van Max Svensson – op voor het Eindhovense doel, waarna gelegenheidsverdediger Érick Gutiérrez met een sterke sliding een schot van de buitenspeler voorkwam. Bij de tweede keer was de rappe buitenspeler wél succesvol. Leeroy Owusu vond Nunnely, die Yvon Mvogo met een listige kopbal verschalkte.

Nieuwe domper
Willem II – dat tussendoor goed wegkwam bij kansen voor Eran Zahavi en Mauro Júnior – leek even weer helemaal mee te doen, maar kreeg op slag van rust een nieuwe domper te verwerken. Zahavi werkte de bal – na een wat chaotische hoekschop – van dichtbij binnen: 3-1. Het was direct het laatste wapenfeit van de tweede helft, waardoor Willem II de gang naar de kleedkamers teleurgesteld inzette.