TILBURG – Vorige week vond het WK ijshockey voor D-landen in Tilburg plaats. Rob van Rijswijk, directeur van IJshockey Nederland, kijkt met een goed gevoel terug op het verloop van het WK ijshockey in Tilburg. “Het is in alle opzichten een succesvol WK gebleken.”

Voor het organiseren van een evenement zijn vrijwilligers van groot belang. Naast de twintig mensen van het organisatiecomité waren er verdeeld over het toernooi 166 vrijwilligers aanwezig. “Ik sta er altijd weer van te kijken hoeveel mensen aan zo’n evenement meewerken. Als je dan ziet hoe ongelofelijk goed deze groep heeft samengewerkt en vorm heeft gegeven aan dit WK, dan kan ik niks anders zeggen dat ik apetrots op ze ben”, aldus Van Rijswijk

Doelen
Voorafgaand aan het toernooi waren de belangrijkste twee doelen promoveren en ijshockey meer naar voren brengen in eigen land. Terugkijkend naar deze doelen kan Van Rijswijk alleen maar zeggen dat beide doelen zijn behaald. “Doordat Nederland dit WK heeft gewonnen en ze hierdoor promoveren is het eerste doel behaald. Daarnaast wilden we het Nederlands ijshockeyteam meer een platform geven. Als je dan kijkt naar het aantal bezoekers dan is dit doel ook behaald. We hadden van tevoren rond de 7.000 bezoekers verwacht bij de Nederlandse wedstrijden. Deze verwachting is meer dan overtroffen. Uiteindelijk zitten we tegen de 10.00 bezoekers aan, waarvan drie wedstrijden zo goed als uitverkocht waren.”

Toekomst
Dat Nederland dit WK in eigen land heeft gewonnen moet natuurlijk een boost geven aan de organisatie, sponsoren en fans. Daar is Van Rijswijk zich ook van bewust. “Als je een nieuwe weg inslaat, dan is het belangrijk dat je succesjes oogst. Daar is dit een heel belangrijk onderdeel in. We hopen dat we nu mensen mee kunnen nemen in dit succes en het ijshockey in Nederland een beter fundament kunnen geven.”

Door: Niels Verzijlberg / @NVerzijlberg

Klik op de homepage op uitgelicht of HIER, om direct naar alle artikelen en interviews van het WK ijshockey te surfen.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken.