Op maandag 16 mei organiseert A.V. Attila de T-Meeting. Dit atletiekevenement wordt voor de 6e keer gehouden op de atletiekbaan in Tilburg. De Atletiekunie heeft dit jaar de T-Meeting een Nationale Status gegeven. Hierdoor is het evenement geschikt om limieten te slechten.

Al 6 jaar op een rij organiseert atletiekvereniging Attila de T-Meeting. Zoals gebruikelijk is dat op tweede pinksterdag, dit jaar 16 mei 2016. De wedstrijd is in deze zes jaar uitgegroeid tot een wedstrijd van nationaal niveau met enkele internationale toppers. Op het programma staan enkel sprint –en springonderdelen.

Hinkstapgala

Zoals ieder jaar doen er enkele top-atleten van a.v. Attila mee aan de T-Meeting. De vorig jaar tot sportman bekroonde Sander Hage zal gastheer zijn bij het Hinkstapspringen. Hij is meervoudig Nederlands kampioen hinkstapspringen. Hij heeft geregeld dat de Nederlandse top het kan opnemen tegen Belgische en Duitse springers.

Topatleten aan de start

Nadine Broersen, die op de korte horden haar vorm test voor de meerkamp in aanloop naar de Olympische Spelen. Eelco Sintnicolaas, die bij het polsstokhoogspringen zijn vorm test voor de meerkamp in aanloop naar de Olympische Spelen. Pieter Braun, die bij het polsstokhoogspringen eveneens zijn vorm test voor de meerkamp in aanloop naar de Olympische Spelen. Koen Smet, die aast op de limiet van de korte horden voor de EK later in Amsterdam en de OS in Rio. Bjorn Blauwhof, die zich voor het EK in eigen land graag wil plaatsen op de 400m. Jesper Arts, die eveneens zich wil plaatsen voor het EK in eigen land maar dan op de 400m horden. Nils Mulder, die hetzelfde gaat proberen bij het polsstokhoogspringen. Eefje Boons, zat één week geleden in Vught al dicht bij deze limiet voor de 100m horden. Linda Hurkmans, gaat een poging wagen om de limiet voor de WJK te slechten bij het hoogspringen.

Brabantse topwedstrijden

De T-Meeting is de tweede in een rij van drie Brabantse topwedstrijden. Donderdag 5 mei is in Vught de Harry Schulting Games afgewerkt. Na maandag 16 mei, de T-Meeting, zal op zaterdag 21 mei in Eindhoven de Eef Kamerbeek Games volgen.

Wind Mee

Net als in Vught past de T-Meeting windvoordeel toe. Tot een half uur voor het onderdeel wordt door de wedstrijdleider bepaald aan welke kant te springen of gelopen wordt. Zo kan de atleet optimaal profiteren, om een topprestatie neer te zetten.

T-Meeting 2016

Het evenement vindt plaats op de atletiekbaan in Tilburg aan de Goirleseweg 42a. Dit is de thuisbasis van atletiekvereniging Attila. Ook dit jaar wordt het knallen op 2e pinksterdag, maandag 16 mei bij de T-Meeting. Toegang tot dit evenement is gratis.
Meer informatie is te vinden op www.t-meeting.nl.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;