NIEUWEGEIN – Tilburger Armand van der Smissen is de nieuwe Technisch Coördinator Cross van de triathlonbond. Van der Smissen is vanaf nu technisch verantwoordelijke voor de offroad disciplines van de NTB, waaronder zowel Crosstriathlon als Run Bike Run Cross vallen. De Tilburger was al Technisch Coördinator Run Bike Run en kartrekker van het RTC in Tilburg.

De benoeming van Van der Smissen is volgens NTB-directeur Rembert Groenman tegelijkertijd een verrassende en ook logische stap. “Onze ambities om de positie van het RTC Tilburg te versterken, komen in deze gecombineerde functie goed tot hun recht. Armand kent als geen ander zijn weg in het Brabantse en hij zal dan ook aan de slag gaan met het zoeken van toenadering richting het CTO in Eindhoven, waar onder andere mountainbikers en veldrijders trainen. Daar komen cross en Run Bike Run al dicht bij elkaar. Tot de nieuwe taken van Van der Smissen behoort onder andere het opstellen van selectiecriteria voor de EK’s en WK’s Crosstriathlon en Run Bike Run Cross. Daarnaast gaat de Tilburger de atleten zo goed mogelijk voorbereiden op deelname aan die toernooien en waar mogelijk de samenwerking zoeken tussen het RTC Tilburg, de nationale selectie Cross en het NTC in Sittard.

Van der Smissen reageerde zelf verheugd op zijn benoeming. “Het is misschien een minder verrassende stap dan je zou denken. Ik werk al heel lang met atleten en met hun input ga ik tot een programma komen dat ze zal helpen. Specifieke expertise die ik niet heb, gaan we van elders halen, binnen of buiten mijn netwerk. Coachen blijft uiteindelijk coachen en dat is niet per se discipline-gebonden.” Armand van der Smissen gaat per direct aan de slag als Technisch Coördinator.