Volley Tilburg kwam in de openingswedstrijd van het seizoen in Nijmegen tegen Vocasa duidelijk een paar maatjes tekort. En dat lag niet alleen aan de krakkemikkige voorbereiding en het feit dat de ploeg nog aan elkaar moet wennen. De ploeg uit Nijmegen, die eigenlijk gedegradeerd was maar door het terugtrekken van Alterno last minute terugkeerde in de topdivisi, bleek een stuk sterker dan vorig jaar.

Maar liefst vier ex-eredivisiespelers stonden in het veld, waarvan Ryan Anselma (ex Netwerk STV en Orion) de meeste indruk maakte. Hij bleek een ware ‘muur van Nijmegen’ en was goed voor 15 tot 20 killblocks. Volley Tilburg moest het in Nijmegen stellen zonder de wegens aanhoudend blessureleed gestopte Marijn Ewijk. Als vervanger werd op het laatste moment Daan Smulders (14 jaar!) aan de selectie toegevoegd. Samen met Thomas Jansen en Matthijs Apine is hij een van de drie grote talenten die met de selectie meetrainen.

In de eerste set liepen de Tilburgers achter de feiten aan. De service was niet scherp genoeg en de aanvallers beten zich stuk op de Nijmeegse blokkering. Ondanks een kleine opleving bleek te groot. Uiteindelijk werd het 25-15. De tweede set begon goed voor Volley Tilburg, maar net zo snel was het goede spel weer weg. De ploeg herstelde zich wel maar kwam uiteindelijk toch te kort: 25-23. Het herstel zette zich door in de 3de set. Het vertrouwen groeide en de set werd met 22-25 gewonnen. Vocasa schakelde echter weer een tandje bij en de hoop om enkele punten mee naar Tilburg te nemen vervloog: Met 25-19 stelde Vocasa de 3-1 zege veilig.

Volgende week komt Pelster Cito naar Tilburg (20.00 uur, T-Kwadraat). Volley Tilburg zal er dan alles aan doen om de eerste overwinning te boeken, tegen de ploeg die de ouverture van de competitie met 3-2 won van HLB van Daal.

Bron: Volley Tilburg