Van 2 tot en met 4 januari werd het Vakantietoernooi Zaalvoetbal georganiseerd. Bijna alle Tilburgse basisscholen en een school uit Berkel-Enschot namen aan het toernooi deel. Speerpunt van het toernooi was een positief voetbalklimaat.

Oranje-leeuwin Jacky Groenen en Willem II-vedette Jordens Peters vervulden een ambassadeursrol tijdens het toernooi. Ook Kingo, de mascotte van Willem, kwam langs. Jacky Groenen floot een wedstrijd, reikte de prijzen uit en kinderen konden tijdens een ‘meet & greet’ bij haar aanschuiven. Jordens Peters plaatste zijn handtekening op de oorkonde voor de Fairplayaward die iedereen meekreeg. Ook trad hij op als gastvlogger.

1600 kinderen afkomstig van 49 basisscholen namen aan het toernooi deel. Er werd gespeeld op vijf sportlocaties: T-kwadraat, Drieburcht, Dongewijk, Reeshof en de accommodatie van UvT. Voor de winnaar in elke poule was het zilver weggelegd. Goud was er voor de winnaar van de fair play-prijs.

Fair play contract
Sylvia van Trier, projectleider namens het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg legt uit: ‘Die prijs vonden wij belangrijker dan die voor het beste voetbalteam. Wij zetten in op een positief voetbalklimaat, onder andere door de manier van coachen (niet roepen bijvoorbeeld) en door te hameren op respect voor elkaar. Zo tekende elke deelnemer vooraf een contract waarin hij of zij akkoord gaat met de regels voor fair play. Deze werkwijze sloeg bij de meeste scholen bijzonder aan. Zo offerden spelers zich regelmatig op als een ander team te weinig deelnemers had.’

Door: Theo van Etten

 

TILBURG - 03-01-2019, Drieburght Vakantietoernooi zaalvoetbal