De Rabobank Tilburg Ladies Run over 10 km, onderdeel van de CZ Tilburg Ten Miles, krijgt op 4 september een uniek topdeelnemersveld. HET verhaal voor 2016 is dat winnares van 2015 de Ethiopische Genet Yalew het opneemt tegen de snelste dame op 10 km in 2015 (de Keniaanse Gladys Chesir) en tegen de houdster van de wereldrecords op 15km, 20km en halve marathon (de Keniaanse Florence Kiplagat).
Florence Kiplagat heeft 31.02 als beste tijd staan en wil die graag onder de 31.00. Afgelopen jaar won ze de marathons in Chicago en liep ze in Barcelona een wereldrecord op de halve marathon (1.05.09) met onderweg ook de records op 15 en 20 kilometer! En dan staan ook nog de beide Afrikaanse kampioenen van dit jaar, de Keniaanse Alice Aprot (op 10.000 meter en op de cross) en Sheila Chepkurui (op 5.000 meter) aan de start.
Dat belooft regelrecht spektakel. Het veld gaat aangevuld worden met tal van Europese atletes, die de strijd aangaan met de Nederlandse Kim Dillen, Ruth van der Meijden en Irene van Lieshout.
Er is grote belangstelling om in Tilburg te starten omdat het parcours als buitengewoon snel bekend staat. De laatste jaren heeft de 10 kilometer in Tilburg steevast een plaats hoog in de mondiale ranglijsten van de IAAF. In 2011 met Joyce Chepkirui, in 2013 met Tirunesh Dibaba (30.30 het parcoursrecord) en in 2014 met Betsy Saina was dat zelfs de hoogste positie. Met andere woorden de snelste 10 km op de weg in die jaren werd in Tilburg gelopen. Iets waar de organisatie buitengewoon trots op is. Bijna wekelijks is er mondiaal een sterkbezette 10 km, de meestgelopen afstand op de weg. Het evenement in Tilburg is daarbij de enige wedstrijd waar al vijf jaar lang tijden onder 31.00 worden gelopen. Het zou uniek zijn als dit voor een zesde keer zou lukken. Bij de topatleten en managers is dat inmiddels bekend, reden waarom men graag in Tilburg komt lopen. Uniek in Tilburg is bovendien dat het een pure vrouwenwedstrijd is.
Het parcours in Tilburg met start en finish op de Burgemeester Brokxlaan in de Spoorzone achter het station is ongewijzigd. De start op zondag 4 september is om 12.20 uur.