Over een route van 12 kilometer staan straks maar liefst 30 uitdagende, speciaal ontworpen obstakels garant voor een waar spektakel. Tijdens ‘Obstacle World – The Highland Edition’ zijn alle hindernissen uniek in hun vormgeving en bieden ze voor zowel de ervaren obstacle runner als de beginner een stoere uitdaging.

Op 1 en 2 juli kan iedereen meedoen aan een obstakelrun in het Tilburgse Stadsbos013. Dit evenement met de toepasselijke naam ‘The Highland Edition’ zal geheel in het teken staan van de Schotse Highland Games. Daarbij zijn de hindernissen zodanig geconstrueerd dat elke deelnemer, ongeacht het niveau, de juiste uitdaging vindt die bij hem of haar past.

Meer dan een simpel boomstammetje
Veel aandacht is besteed aan de uitvoering en de veiligheid van de obstakels. Elke hindernis is speciaal voor dit evenement ontworpen. Voor de grote bouwkundige constructies -met herkenbare namen als ‘Urquhart Castle’, ‘Wall of Clans’ en ‘Highland Hills’, is een professioneel bedrijf ingeschakeld. De overige hordes zijn door de organisatoren zelf ontworpen en uitgewerkt.

“En wij gaan niet voor een simpel boomstammetje over de sloot”, vertelt Sander van Nieuwenhuijzen, een van de initiatiefnemers van Obstacle World. “Elke hindernis biedt élke deelnemer de juiste uitdaging. Daarbij kun je de lat letterlijk zo hoog leggen als je zelf wilt. De ‘Hadrian’s Wall’ bijvoorbeeld is een muur die je bedwingt op een hoogte van 2 meter en vervolgens -als je wilt- ook op 2 meter 40 en 2 meter 80.”

It’s not a race, it is a challenge
Obstacle World – The Highland Edition is uitermate geschikt voor teambuilding of om met je sportclub aan deel te nemen. Maar ook vriendengroepen en mensen die willen afvallen of hun conditie willen opbouwen melden zich aan. Sander: “Je kunt kiezen uit een afstand van 6, 12, 18, 24 of 30 kilometer, dus daar zit voor iedereen wel iets bij. En als team kun je zelfs de lastigste hindernis overwinnen. Ons motto luidt: ‘it’s not a Race, it’s a Challenge’. Veel groepen komen juist om die reden naar het Stadsbos.”

Aanmelden voor Obstacle World – The Highland Edition kan via www.obstacleworld.nl.

Door Theo van Etten.

Klik op de eerste foto om alle obstakels in een slede-show te bekijken;