DIESSEN 27 juni 2016,

Na een korte zomerstop was het maandagavond weer zover. De kersverse selectie van Willem II presenteerde zich in Sportpark De Alsie in Diessen voor het nieuwe seizoen. Zo’n 1250 toeschouwers hadden de verleiding kunnen weerstaan om thuis Italië – Spanje te kijken. Tegen de Diessense selectie hielden de mannen van Erwin van de Looi elkaar in evenwicht. In wisselende samenstelling werd in beide helften acht keer gescoord: 0-16.

HAYE OP DREEF
Bijzondere aandacht ging in de eerste helft uit naar de nieuwe aankopen Thom Haye en Jari Schuurman en de van zijn blessure herstelde Bartholomew Ogbeche. Daarnaast kreeg de van Chelsea overgekomen proefspeler Kyle Scott de kans om zich te bewijzen. De Diessense amateurs hielden een kwartier stand, waarna Haye het schietfestijn voor Willem II opende met een afstandsschot. Een paar minuten later kreeg hij de handen op elkaar met een prachtige vrije trap in de kruising: 0-2. Daarna kon het telraam erbij worden gehaald. Ogbeche scoorde twee maal en Haye bevestigde zijn klasse met een prachtig lobje en een vierde treffer. En ook Jari Schuurman deed met twee doelpunten van zich spreken. Met 0-8 gingen de mannen van de eerste helft aan de thee.

ENERGIE UITSTRALEN EN TEMPO HOOG
Willem II begon de tweede helft met een Spaanse opening: Fran Sol prikte vanuit een moeilijke hoek de 0-9 binnen. Verderop in de tweede helft tekende hij ook aan voor zijn tweede treffer. Ook Dani Koks liet met twee treffers van zich spreken. Nieuweling Niels Wouters gaf zijn debuut glans met een doelpunt en ook Bruno Andrade, Dico Koppers en Erik Falkenburg deelden in de weelde. Daar waar het vorig jaar 8-0 werd onder Jurgen Streppel, verdubbelde zijn opvolger Erwin van de Looi de score in Diessen. ‘Maar dat zegt nog niks’, aldus de debuterende coach na afloop. ‘Het gaat erom dat we dingen terug zien waar we op getraind hebben. We wilden vandaag vooral energie uitstralen en het tempo hoog houden’.

Bron Willem II (RR).

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;