Afgelopen zaterdag, 24 september, vierde TWC Pijnenburg haar 80 jarig bestaan in en rondom hun mooie accommodatie aan de Bijsterveldenlaan in Tilburg. De feestelijke dag begon om 15.00 uur met een receptie voor genodigden. Voor de jeugd was er vanaf half 6 een zeskamp en de dag werd afgesloten met een barbecue voor alle leden. Mede dankzij het weer en de grote opkomst was het een prachtige dag die tot in de late uurtjes duurde.
Voorzitter Mark Olieslagers was blij dat velen gehoor hadden gegeven aan de uitnodiging en op die manier betrokkenheid toonden: ‘TWC Pijnenburg is de grootste jeugd wielervereniging van Nederland en heeft al vele kampioenen voortgebracht. Diverse renners zijn de laatste jaren doorgestroomd naar professionele ploegen. En eind 2015 zijn we verkozen tot jeugdsportploeg van het jaar van de gemeente Tilburg. ‘ Naast de jeugdopleiding pakt de club ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door te participeren in diverse projecten. ‘Hier ben ik misschien wel net zo trots op’, aldus de voorzitter in zijn speech.
De vereniging is nog even ambitieus als 80 jaar geleden en de oude dame voelt zich nog een dertiger. Om de ambities te kunnen waarmaken heeft TWC Pijnenburg, net als iedere vereniging, vrijwilligers en sponsors nodig. Gelukkig heeft de club beiden in huis maar de veranderde wereld en individualisering van de samenleving is ook hier voelbaar. Het zal dan ook een uitdaging worden om dé jeugd wielervereniging van Nederland te blijven. Maar Mark Olieslagers ziet de toekomst positief in, getuige de slotwoorden van zijn speech: ‘we gáán ervoor, vol vertrouwen, waarbij we u graag de volgende jaren aan onze zijde houden.’

Klik op de eerste foto om de serie in een slede-show te bekijken: