Toestelkampioenschappen Turnen Heren in T Kwadraat

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni zullen in sporthal T Kwadraat in Tilburg, de thuishaven van het Tilburgse wedstrijdturnen, bijna 400 medailles worden uitgereikt. Deze dagen vinden hier de Toestelkampioenschappen Turnen Heren voor Zuid-Nederland plaats. Turning Point Tilburg organiseert deze wedstrijd, die de afsluiting van het turnseizoen vormt. Daarnaast zal voor het eerst de nieuwe turnvloer in gebruik genomen gaan worden.

Turning Point organiseert dit jaar voor de vierde keer deze Toestelkampioenschappen. Twee dagen lang zullen turners vanaf 6 jaar op de zes herentoestellen medailles proberen te verdienen. Zij komen uit in de ere- tot 4e divisie. Voor een aantal turners in de eredivisie is dit de laatste wedstrijd als voorbereiding op het NK in Ahoy een week later. Met een breed deelnemersveld en ongeveer 200 deelnemers is het kampioenschap ook dit jaar weer geslaagd te noemen.

Gedurende het weekend zal ook voor het eerst worden geturnd op de nieuwe wedstrijdvloer. Enkele jaren geleden werd een nieuwe turnvloer ingevoerd, met betere vering. Tot nu kon daar in Tilburg nog geen gebruik van worden gemaakt. Vanaf dit weekend komt daar dus verandering in.

Beide wedstrijddagen zijn verdeeld in 3 wedstrijdrondes, waarbij de hoogste niveaus in de laatste wedstrijd staan gepland. Op zaterdag zijn de divisies 4 en 3 aan de beurt en op zondag komen de turners uit de 2e, 1e en eredivisie in actie. De eerste wedstrijd begint beide dagen om 9.00 uur en de laatste wedstrijd duurt tot ongeveer 17.00 uur. Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.turningpointtilburg.nl/toestelkampioenschappen