Tilburg 1 november 2015,

De recordregen die op de eerste twee dagen van het NK korte baan was ingezet kreeg op de slotdag een goed vervolg. Zo werd er een Wereld Junioren Record gezwommen en sneuvelden er drie Nederlandse leeftijd records ook werden er vier OTT tijden gezwommen.

Kim Busch zwom het ochtendprogramma al een Wereld Junioren Record op de 50 meter vlinderslag. In de finale bleek dat die tijd nog niet haar maximum was want de 26.73 van vannochtend werd teruggebracht naar 26.54. Die tijd was niet genoeg om Elinore de Jong van de Nederlandse titel af te houden. De Nederlandse titel was er ook voor Marrit Steenbergen op de 100 meter wisselslag. Nadat ze in de serie al een Nederlands Record 15 jarigen had gevestigd met 1.00.61 zwom ze in de finale overtuigend naar 59.87. Beide tijden waren goed voor een EK limiet. Datzelfde EK limiet was er ook voor Tamara van Vliet op de 50 meter vrije slag. In de series snelde zij naar 24.38. In de finale hield ze Marrit Steenbergen achter zich die ook op deze afstand haar EK limiet zwom en daarbij wederom een Nederlands Jeugd Record (25.02).

Juri Dijkstra zwom op zaterdag al een Nederlands record 15 jarigen op de 100 meter schoolslag. Vandaag deed hij hetzelfde op de halve afstand. Op de 50 meter schoolslag zwom hij 29.26. Het was Timon Evenhuis die Nederlands kampioen werd op deze afstand.

Ook de 100 meter vrije slag was een spektakelstuk. Het was Sebastiaan Verschuren die Nederlands kampioen werd in 47.92. Toch was het Ben Schwietert die de aandacht op zich vestigde door een OTT tijd te zwemmen op deze afstand. Hij zwom 48.68.

Voor TRB-RES kwam onder andere Manon van Esch (fotoserie) in actie maar wist zich helaas niet in de prijzen te zwemmen, en met de estafetes wist de vereniging maat liefst € 1677,75 bij elkaar te zwemmen voor stichting leergeld. TRB-RES was voor de tweede opeenvolgende keer organisator van het ONK.

Klik op de eerste foto om de serie in een slideshow te bekijken: