Vanmiddag speelde Tilburg Trappers de eerste wedstrijd in de halve finale. Oude bekende Hannover Scorpions was afgereisd naar Tilburg en had als voornemen om Tilburg te laten verliezen. Coach Dieter Reiss: “Tilburg Trappers is probably the best team in the league: we’re trying to change that!” Ondanks deze strijdlust legde Scorpions het op tweede Paasdag af tegen het sterk spelende Tilburg. Trappers won met 4-2 en maakt zich nu op voor het uitduel op aankomende woensdag.

ERVAREN GOALIE

In een sfeervol uitverkocht stadion begon de wedstrijd vanmiddag goed met een serie kansen voor Trappers. Scorpions’ goalie Björn Linda deed echter zijn goede reputatie eer aan en wist de pucks spectaculair uit het net te houden. Zeker in deze eerste periode was het de voortreffelijk keepende Linda die zijn ploeg in het spel hield, Scorpions kwam er simpelweg niet aan te pas. Na bijna een kwartier spelen wist het trio Mickey Bastings, Ivy van den Heuvel en Kevin Bruijsten de ervaren goalie dan toch te misleiden en kon Bruijsten de puck in tweede instantie zijwaarts de goal intikken.

GEVAARLIJKE COUNTER

Van tevoren waarschuwde coach Bo Subr al voor de gevaarlijke counter van Scorpions. Dat bleek ook wel toen, in één van de zeldzame kansen die Hannover kreeg, de gelijkmaker werd gemaakt door Björn Bombis. Trappers’ defensemen Alexei Loginov: “Hun spelers zijn ervaren en hebben skills Als wij daar niet scherp op zijn, dan zie je dat direct.” Met een gelijke stand verlieten beide teams na twintig minuten spelen het ijs, zich voorbereidend op de volgende periode.

SHOTS ON GOAL

In de tweede periode golfde het spel heen en weer, maar opnieuw kreeg Trappers de meeste kansen. Linda had zijn handen vol aan het buitenhouden van de pucks. Het verschil tussen beide teams was goed te zien in de shots on goal verhouding: in de eerste periode was dat 18 (Trappers) op 7 (Scorpions) en in de tweede periode was Tilburg opnieuw het team met de meeste schoten: 18 op 9 schoten van Hannover.

Tekst gaat verder onder de foto.

TILBURG - Tilburg Trappers - Hannover Scorpions, IJssport centrum Stappegoor, 02-04-2018. lJshockey seizoen 2017-2018. IJshockey.

TILBURG – Tilburg Trappers – Hannover Scorpions, IJssport centrum Stappegoor, 02-04-2018. lJshockey seizoen 2017-2018. IJshockey.

STERK VERDEDIGEN, HET BESTE AANVALLEN

Die keren dat Bombis of Schmid de kans kregen om weg te schaatsen richting het Tilburgse doel, werden de forwards vakkundig van de puck af gereden door Trappers’ verdedigers. “Dat moet ook wel,” lichtte Loginov na de wedstrijd toe: “Op dit niveau moet je gewoon kwaliteiten laten zien. Dus sterk verdedigen en de beste aanvallen maken.” Drie minuten voor het einde van de tweede periode wist Jonne de Bonth, dankzij mooi voorbereidend werk van Nick de Ruiter en Max Hermens, zo’n aanval te maken en scoorde hij de belangrijke 2-1.

LAATSTE PERIODE

Hannover Scorpions begon krachtig aan de laatste periode van deze wedstrijd. Op zoek naar de gelijkmaker bleef Scorpions counter op counter Schmid, Bombis en Pape naar voren jagen. Trappers bleef echter een eigen spel spelen van mooie combinaties met passes over de gehele breedte van het ijs. Na een straf van Reiko Berblinger van Scorpions, was het Reno de Hondt, die het uitverkochte ijsstadion uit zijn voegen liet barsten door de 3-1 te scoren. Mitch Bruijsten leek daarna de vierde goal voor Trappers te maken, maar de scheidsrechter dacht niet dat de puck binnen was geweest. Ontstemde fans, die toch duidelijk de puck in en uit het net zagen stuiteren, kregen alsnog de kans tot juichen toen captain Ivy van den Heuvel de 4-1 maakte.

MOOIE SERIE

Aan het einde van de wedstrijd, met nog iets meer dan een minuut te spelen op de klok, wisten de altijd nog gevaarlijke Scorpions goalie Ian Meierdres toch te verrassen en zo bracht Goran Pantic de eindscore op 4-2 in Tilburg. Voor de fans mocht dat de pret niet drukken; de eerste overwinning in deze best-of-five-serie werd uitbundig gevierd en bezongen. “De volgende wedstrijd gaan we het zo weer doen,” aldus een strijdlustige Loginov: “We mogen ze geen tijd en geen ruimte geven. Dan komt het goed. Dit gaat een mooie serie worden!”

Bron: Tilburg Trappers