TILBURG – De ijshockeyers van Destil Trappers hebben zich gerevancheerd van de 4-1 nederlaag bij Herner EV van vorige week. Tegen datzelfde Herner stapten de Tilburgers vrijdagavond in eigen hal als winnaar van het ijs: 4-2. De tweede plaats kan Trappers met nog één wedstrijd te gaan niet meer ontgaan.
De Tilburgers begonnen goed aan de wedstrijd. Na een handvol kansen was het Levi Houkes die met een bekeken schotje via de binnenkant van de paal de Duitse doelman voor het eerst wist te kloppen. Nog voor het einde van de eerste periode verdubbelde Ryan Collier na een mooie aanval de voorsprong. Het verschil met het spel een week eerder in Herne (4-1 verlies) was groot. Waar de verdedigers van Herne toen een maatje te groot waren voor de aanvallers van Trappers, was nu het omgekeerde het geval.

Straffenregen

Dat was ook na de eerste dweilpauze zo. Al maakte Herne, dat nog aasde op de tweede plek, een betere indruk dan in de eerste periode. Maar geen moment kwam Trappers echt in de problemen. Ook niet toen het almaar fysieker werd en de strafminuten elkaar in hoog tempo opvolgden. Met een mannetje minder op het ijs maakten de Tilburgers er zelfs 3-0 van via Diederick Hagemeijer.

Kwartet goals

De Tilburgers verslapten ook in de derde periode niet en maakten na een mooie uitgespeelde aanval het kwartet goals vol. Peter van Biezen was de maker. Kort daarop wisten de Duitsers goalie Ian Meierdres voor de eerste keer te verschalken (4-1), maar in het vervolg werd het (de Duitsers scoorden in overtalsituatie nog wel een keer) niet meer spannend. Zondag besluit Trappers het reguliere seizoen met een uitwedstrijd tegen EHC Neuwied Die Bären. De play-offs beginnen vrijdag.

Bron; BD

TILBURG -  Destil Trappers - Herner EV 17-09-2016, IJssportcentrum. IJshockey.

TILBURG – Destil Trappers – Herner EV 17-09-2016, IJssportcentrum. IJshockey.