Hoewel de Goedheiligman vandaag voet op Tilburgse bodem zette, speelde DESTIL Trappers geen vervroegd Sinterklaas. Dankzij de periodestanden 2-1, 3-0 en 2-1 werd het een ruime overwinning voor de ploeg van coach Bo Subr tegen Rostock Piranhas.

Hij kon zo door voor een bokser. De klok wees nog geen twee minuten aan toen Reno de Hondt hardhandig kennis maakte met het glas boven de boarding in IJssportcentrum Stappegoor. Het gevolg was een scheurtje boven zijn wenkbrauw en een zwelling boven het rechteroog. ‘Die jongen zette een check op mijn hoofd in, maar ik draaide tijdig weg. Echter kon ik niet voorkomen dat ik vol het glas raakte. Ach, het hoort erbij zullen we maar denken’, was zijn luchtige commentaar na afloop.

De zwelling rond het oog kon niet verhinderen dat de kleine aanvaller een prima wedstrijd speelde. Hij scoorde zelf één keer en gaf twee maal de beslissende pass. Terecht werd hij dan ook uitgeroepen tot man of the match. ‘Het was een van die dagen dat alles lukt wat ik probeerde’, keek De Hondt terug op de wedstrijd. Toch had hij dit gevoel vooraf helemaal niet. ‘Tijdens de warming-up voelde mijn stick zwaar en had ik er niet veel vertrouwen in. Misschien was de check to the head wel de wake-up call die ik nodig had.’

DESTIL Trappers begon sterk aan het duel met de hekkensluiter in de Oberliga. De BHL-lijn (Bruijsten, Hagemeijer en Larson) zorgde binnen vier minuten voor een 2-0 voorsprong. Het publiek ging er eens goed voor zitten, maar gaandeweg de periode werd het spel van de Tilburgers onzorgvuldiger. Uit een van de spaarzame counters sloeg Rostock direct toe (2-1). Een tempoversnelling in de tweede periode (via goals van (Reno) De Hondt, (Ivy) Van den Heuvel en (Levi) Houkes) maakte dat Trappers niet weer schade opliep zoals vrijdagavond tegen Harzer Falken.

‘Some bad habits creep into our game. Right now we might be trying to make that extra pass instead of shooting the puck. We’ve just got to simplify our game and do what made us successful’, analyseerde Bo Subr het spel van zijn manschappen. ‘We have got a lot of good players that can put the puck in the net. All our lines can create offense. Goals will come, but we’ve got to tighten up things a bit. Especially against tough opponents like Erfurt and Halle next week.’

Of de nieuwste aanwinst Shane McColgan dan van de partij is, is nog onduidelijk. ‘Alles ligt morgen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Hopelijk krijgen we snel groen licht’ aldus bestuurslid Bob Teunissen.