Wielerliefhebbers opgelet. Op 17 oktober staan Sam Oomen, Bram Welten, Boy, Danny en hun vader Jean-Paul van Poppel centraal tijdens een openbaar wielercafé. Het evenement wordt gehouden bij TWC Pijnenburg aan de Bijsterveldenlaan.

Op deze avond gaan de regionale toppers en voormalig Pijnenburgrenners in gesprek met oud-verslaggever Rinus van der Heijden. Oud-stadsdichter en wielerliefhebber Jace van de Ven zal een poëtische duit in het zakje doen en er worden beelden vertoond uit wedstrijden waarin de renners excelleerden.

De jonge Sam Oomen viel dit jaar op door zijn uitmuntende prestaties in de Giro d’Italia waarin hij Tom Dumoulin bijstond in de bergen. Ook bij het laatste WK presteerde hij uitstekend. Boy en Danny van Poppel zijn de kwalificatie ‘zoon van’ al lang ontgroeid met een goede Tour de France, respectievelijk winst in Binche-Chimay-Binche. Vader Jean-Paul behoeft waarschijnlijk nauwelijks verdere introductie. Met etappeoverwinningen in de Tour, Giro en Vuelta spant hij de vaderlandse kroon. Ook Bram Welten is aangehaakt bij de dynastie der Van Poppels. De eerstejaars prof is de zoon van Jean-Pauls zus.

Het Wielercafé begint om 20.00 uur in de kantine van TWC Pijnenburg. De entree bedraagt € 10,00, dit is inclusief koffie of thee en twee consumpties. Inloop vanaf 19.30 uur.

Bron: TWC Pijnenburg