In Dordrecht vond in het weekend van 21 en 22 mei de bondsfinale plaats meerkamp turnen 3e divisie jeugd. Zaterdag namen Loes Bongartz en Puk van der Smissen deel in de categorie jeugd N4 en Dorine Berends turnde haar meerkamp in jeugd 3e divisie. Er werd naar behoren geturnd met helaas hier en daar een foutje. Het klinkt cliche, maar deze turnsters mogen trots zijn dat ze bij de beste 36 turnsters van Nederland behoren!
Op zondag waren de toestelfinales. De beste 8 turnsters per toestel uit de halve finale plaatsen zich voor een toestelfinale. Dorine Berends trad aan op balk en vloer. Dorine turnde stabiel en dit werd beloond met een zilveren medaille op balk en een gouden medaille op vloer. Dorine mag zich terecht Nederlands Kampioen in haar categorie noemen op vloer.
In het weekend van 28 en 29 mei vond in Waalwijk de bondsfinale plaats meerkamp turnen dames N1, het allerhoogste turnniveau van Nederland. Romy Stevens pupil 1 en Michelle Burgler pupil 2 mochten aan deze finale deelnemen. Romy start in baan 1 met brug. Ze turnde een perfecte oefening met de hoogste score op dit toestel 13.800. De wedstrijd was tot het laatste moment spannend. Romy turnde een mooie finale, maar kwam helaas enkele tienden tekort voor eremetaal. Maar met een 4e plaats op het NK mag ze zeker tevreden zijn.

 In baan 2 turnde Michelle haar meerkamp bondsfinale. Met een mooie sprong, een stabiele brugoefening en een derde plaats op balk staat ze na drie toestelrondes op de 6e plek. Omdat alle scores dicht bij elkaar liggen, heeft Michelle nog kans op eremetaal. Met een hele sterke vloeroefening en wat foutjes van de concurrenten eindigt Michelle als tweede. Een topprestatie, tweede van Nederland op de meerkamp op het hoogste turn niveau. Dat bewijst maar weer dat je je als kleine turnvereniging kunt scharen tussen de groot machten.
Bowy Wiesbrock, pupil N2, kreeg op het laatste moment ook nog te horen dat ze mocht deelnemen. Helaas speelden de zenuwen een rol, maar is ze wel een ervaring rijker. Tevens mocht Bowy nog de toestelfinale sprong turnen. Zij eindigde als 9e. Later deze middag waren de toestelfinales voor 2e divisie junior. Robyn Heijtbrink mocht na de meerkamp waar ze een dag eerder 11e werd, aantreden. Robyn turnde een stabiele balkoefening en dit werd beloond met een gouden medaille. Ze mag zich dan ook terecht in haar categorie Nederlands Kampioen balk noemen.
Op zaterdag 4 en 5 juni was sporthal T-Kwadraat het podium voor het bondskampioen bij Instap N1, jeugd N2 en 1e divisie junior. Ise Cools, instap had zich rechtstreeks geplaatst voor deze finale en Evi Vogten instap N1 hoorde twee dagen voor de finale dat ze mocht aantreden. Beide turnsters hebben een mooie bondsfinale geturnd.
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Tessa Wouters, jeugd n2. In een sterk deelnemersveld turnde Tessa zich naar een mooie 15e plek. In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Dalince Bagiran en Katja Letova, beide 1e divisie junior. Dalince turnde zich met onder andere een mooie balkoefening naar een verdiende 6e plek.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;