2e Pinksterdag komt de bekende sport presentator van Fox Sports naar Goirle.

Hij zal samen met de bekendste omroeper uit de wielersport, Kees Maas, de renners gaan presenteren op het podium voor de start van de wedstrijd tussen de ex-profs.

Een onderdeel in het programma van het NK Streetrace. De wedstrijd staat onder grote belangstelling van het publiek. In totaal zullen er 38 oud profwielrenners aan de start verschijnen voor een zinderende wedstrijd op de mountainbike. Dit jaar staat o.a oud Wereldkampioen en Olympisch Kampioen Bart Brentjens aan de start op 10 juni.

Brentjens zal er alles aan moeten doen om een aantal nog zeer gedreven ex-toppers uit Nederland en België achter zich te laten. Johan Museeuw neemt de veldrijders Klaas Vantornout en Bart Aernouts mee uit België en uit Nederland komen o.a. Gerben de Knegt, Rudi van Houts, maar ook Erik Breukink, Michael Boogerd, Erik Dekker, Gert Jakobs en Richard Groenendaal aan de start. In totaal starten er dus 38 ex-profs en daarmee heeft de organisatie direct het grootste ex-prof criterium van Nederland.

NK Streetrace Dames en Heren:

De Streetrace gaat zijn 9e editie vieren met wederom een Nederlands Kampioenschap. Hier draait het allemaal om ! Voor de 4e keer zal Goirle zich opmaken voor het een spannende strijd tussen de beste mountainbikers uit Nederland. De winnaar/winnares zal gehuld worden in de officiële NK trui en het Wilhelmus zal klinken. Maar daarvoor zullen ze wel elke ronde de 18 meter lange zandbak moeten doorkomen. Tevens zullen de hoge brug en o.a de houten kombocht voor de nodige spanning zorgen. Kortom het parcours ligt vol met hindernissen en zal dwars door het centrum gaan. Wie worden de nieuwe kampioenen…?

Kidsrace:

De organisatie verwacht weer een enorm startveld tijdens de Kidsrace.Heel belangrijk om de kinderen te laten sporten. Alle kinderen uit de hele regio vanaf basisschool groep 3 t/m 8 kunnen deelnemen. Vorig jaar reden er 128 kinderen op een speciaal aangepast parcours hun kampioenschap van het jaar. Ook hier worden de winnaars, zowel jongen als meisje, gehuldigd en ontvangen ook een speciale rood-wit-blauwe trui met bijbehorende medailles.

Parcours::

Het parcours is volledig vernieuwd. De start en finish streep ligt precies voor de deur van het Gemeentehuis van Goirle. Het Oranjeplein wordt omgetoverd tot een groot feestplein met de bekende zandbak en de steile fietsbrug. Daarnaast zal het plein voorzien gaan worden van een groot podium een ruime bar met daarnaast een aantal professionele foodtrucks, zodat er volop te eten en te drinken is voor de vele toeschouwers.

Muziekfeest op het plein:

Als alle mountainbikers over de finish gepasseerd zijn en de winnaars gehuldigd zijn barst er nog een geweldig muziekfeest los op het plein. Van 17.00 tot 19.00 uur treden er bekende Nederlandse artiesten op waaronder John West, Goirles nieuwkomer Yoeri Broers en Tino Martin. Dit wordt een fantastische show.Tino Martin geeft 8 juni een concert in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het wordt de grootste show uit de carrière van de zanger, nadat hij eerder twee keer de Ziggo Dome uitverkocht. Maar… 2 dagen later op 10 Juni staat hij op het Oranjeplein in Goirle !

Voor het complete programma en meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website:

http://www.streetracegoirle.nl/