Turning Point organiseert voor derde keer afsluiting turnseizoen

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni zullen in sporthal T kwadraat in Tilburg, de thuishaven van het Tilburgse wedstrijdturnen, bijna 400 medailles worden uitgereikt. Deze dagen vinden hier de Toestelkampioenschappen Turnen Heren voor Brabant en Zeeland plaats. Turning Point Tilburg organiseert deze wedstrijd, die de afsluiting van het turnseizoen vormt.

Turning Point organiseert dit jaar voor de derde keer deze Toestelkampioenschappen. Vorig jaar werd de wedstrijd uitgebreid van één dag naar een heel weekend. Het kampioenschap sluit goed aan bij de wensen van de trainers en de turners, met als gevolg dat ook dit jaar 2 dagen ingepland zijn. Met meer dan 200 deelnemers is het kampioenschap ook dit jaar weer geslaagd te noemen.

Nu het turnseizoen ten einde loopt, staat deze laatste wedstrijd in het teken van de beste turners per toestel. De turners uit Brabant en Zeeland strijden op de 6 turntoestellen om het goud. Er zal niet alleen geturnd worden in de diverse leeftijdscategorieën, maar ook zullen meerdere divisies aanwezig zijn, waaronder de eredivisie.

Beide wedstrijddagen zijn verdeeld in 3 wedstrijdrondes, waarbij de hoogste niveaus in de laatste wedstrijd staan gepland. Op zaterdag zijn de divisies 5, 4 en 3 aan de beurt en op zondag komen de turners uit de 2e, 1e en eredivisie in actie. De eerste wedstrijd begint beide dagen om 9.00 uur. Op zaterdag duurt de wedstrijd tot ongeveer 18.00 uur, op zondag tot ongeveer 17.00 uur. Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.turningpointtilburg.nl/toestelkampioenschappen