Doelman Timon Wellenreuther maakt de overstap van Schalke 04 naar Willem II. De 21-jarige Duits jeugdinternational tekende vanmiddag een contract voor twee seizoenen, waarna de club de optie heeft om zijn contract met één jaar te verlengen.

Wellenreuther maakte in 2015 in zijn eerste jaar bij Die Königsblauen zijn Bundesliga-debuut tegen Bayern Munchen. In dat seizoen stond hij achtmaal in competitieverband onder de lat én keepte hij tijdens het tweeluik in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid. Het seizoen erna werd hij uitgeleend aan het Spaanse RCD Mallorca, waar hij tot 33 wedstrijden kwam. Afgelopen seizoen maakte de 1.88 meter lange Wellenreuther, die bij Willem II met nummer 1 gaat spelen, als derde keeper weer deel uit van de selectie van de ploeg uit Gelsenkirchen.

VLEUGELS UITSLAAN
Wellenreuther: ‘Omdat ik speeltijd wil krijgen, heb ik besloten mijn vleugels uit te slaan. Mijn tijd in het buitenland bij Mallorca is me erg goed bevallen, dus ik ben zeer blij dat ik naar Nederland en naar Willem II ga. Een nieuwe omgeving en andere cultuur doet me goed.’
Voordat Wellenreuther met de Tricolores aan het nieuwe seizoen begint, heeft hij nog andere plannen. ‘Ik ga eerst van mijn vakantie genieten en daarna op zoek naar een woning. Het liefst een in het centrum van de stad.’

BEWIJZEN IN VOORBEREIDING
‘Timon is pas 21 jaar en dat hij de keeper van Jong Duitsland is, zegt genoeg over zijn kwaliteiten en talent’, vertelt technisch manager Joris Mathijsen. ‘We hebben hem in principe naar Tilburg gehaald als eerste doelman, al begint hij in de voorbereiding zoals alle spelers gewoon op nul en zal hij zich moeten bewijzen.’

TILBURG - Willem II haalt Timon Wellenreuther, koning Willem II stadion, 23-05-2017. Voetbal, eredivisie voetbal seizoen 2016-2017. Timon Wellenreuther van Schalke 04 naar Willem II.