28 sportverenigingen uit de gemeente Tilburg zetten in de week van 4 tot en met 10 april hun vrijwilligers in het zonnetje tijdens de Tilburgsecomplimentenweek. De Tilburgsecomplimentenweek is onderdeel van het jaar van de sportvrijwilliger, een initiatief van het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg. De complimentenweek moet voor meer persoonlijke aandacht voor de sportvrijwilliger gaan zorgen.

De vrijwilligers van de sportverenigingen hebben ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de benoeming van de gemeente Tilburg totEuropese Sportgemeente van 2016.
Maandagavond 4 april geven wethouder Hans Kokke en directievoorzitter de heer Bens van Rabobank Tilburg e.o. het startschot voor de complimentenweek. Op deze avond maken bestuurders gebruik van het callcenter van de Rabobank om hun vrijwilligers persoonlijk te bedanken.Ook is er de mogelijkheid om een bedankfilmpje op te nemen voor de vrijwilligers en wordt er een workshop gegeven over het waarderen van vrijwilligers, welke wordt verzorgd door ContourdeTwern. De verenigingen gaan de avond naar huis met allerlei promotiemateriaal, zoals bierviltjes, complimentenposters en kaartjes, om hun vrijwilligers gedurende de rest van de week in het zonnetje te zetten.
“We zien dat verenigingen enorm worstelen met het werven van vrijwilligers, maar ook om ze te behouden, Daarom ondersteunen we de verenigingen in dit jaar van de sportvrijwilliger. Dit doen we met cursussen en thema-avonden, maar ook met deTilburgse complimentenweek. Verschillende complimenten zijn deze week terug te vinden op mupi posters door heel de stad”, aldus Robert Barclay van het Sportbedrijf.
Meer informatie over het jaar van de sportvrijwilliger en de complimentenweek is te vinden op www.sportintilburg.nl/schouderaanschouder.