De jaarlijkse Vakantieloop in Biest-Houtakker is gewonnen door Björn Koreman van Leiden Atletiek in een tijd van 31:22. Tweede werd Wesley van der Gouw van Prins Hendrik. Bij de dames finishte Gwynny Hamilton (Eindhoven Atletiek) als eerste. Opvallende tweede was Loes Verstappen van Tilburg Road Runners, die in de categorie 45+ meedeed. Met een tijd van 40:02 liet zij veel jongere loopsters achter zich.

Op de 4 kilometer was de eerste plaats voor het jeugdige talent Stan Schipperen, die het parcours in een tijd net boven de 12 minuten afraffelde. Anouk Bakker van Tilburg Road Runners liep een persoonlijk record en eiste bij de vrouwen de derde plaats op. Daarnaast werd er een afstand van 1 en 2 kilometer gelopen, waaraan ook de allerkleinsten meededen.

Tilburg Road Runners
Lopers uit heel de provincie waren op woensdagavond 9 augustus afgereisd naar het Brabantse Biest-Houtakker om hun conditie te testen. Ook Tilburg Road Runners was goed vertegenwoordigd met zeer verdienstelijke prestaties. Naast de tweede en derde stek voor Loes verstappen en Anouk Bakker won Lieve Peter de 1 kilometer in haar categorie. De tijd van 45-plusser Christ Donders (eerste in zijn categorie) zou zelfs voldoende zijn geweest om 5e te worden in het overall klassement.

Door: Theo van Etten

 

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: