Op maandag 21 mei organiseert A.V. Attila de T-Meeting. Dit atletiekevenement wordt voor de 8e keer gehouden op de atletiekbaan in Tilburg. De Atletiekbond heeft dit jaar de T-Meeting een Nationale Status gegeven. Hierdoor is het evenement geschikt om limieten te slechten.

Jaarlijks organiseert atletiekvereniging Attila de T-Meeting. Zoals gebruikelijk is dat op tweede pinksterdag, dit jaar 21 mei 2018. Op het programma staan normaliter enkel sprint – en springonderdelen. Dit jaar is daar de 1500m aan toegevoegd. Waarom?

Tilburgs talent

De wedstrijd is het visiteplaatje van de atletiek vereniging Attila. En wat is dan mooier om twee van je talenten het podium te bieden om te gaan voor het EK en WK. Wat het nog mooier maakt is dat het broers van elkaar zijn. Robin van Riel (18) wil namelijk meedoen aan het WK onder 20 jaar in Tampere. Zijn broer Rick van Riel (16) wil op zijn beurt meedoen aan het EK onder 18 jaar in Györ. Beide op de 1500 meter.

Snelste haas ter wereld

Voor de atleten is het altijd lastig om een goede tijd te lopen zonder tegenstand. Beide zijn nu eenmaal de snelste van Nederland in hun categorie. Daarom heeft de organisatie de snelste haas ter wereld weten vast te leggen om de talenten te brengen tot de limieten die nodig zijn. Niemand minder dan Bram Som (Europees Kampioen 800m in 2006) zal de heren hazen. Hij doet dit normaliter voor de internationale top tijdens de Diamond league wedstrijden op de 800m.

T-Meeting 2018

Het evenement vindt plaats op de atletiekbaan in Tilburg aan de Bernhard Leenestraat. Dit is de thuisbasis van atletiekvereniging Attila. Ook dit jaar wordt het knallen op 2e pinksterdag, maandag 21 mei bij de T-Meeting. Toegang tot dit evenement is gratis. De limietpoging op de 1500m is om 16:00 uur.