Tijdens het NK klimmen afgelopen zaterdag heeft de 9-jarige Bibi Hamers uit Tilburg de eerste plaats behaald en liet zo alle andere klimmertjes achter zich.

Bibi Hamers is een echte klimgeit: afgelopen zomer werd ze al Nederlands kampioen bij het onderdeel ‘boulderen’: een spectaculaire variant op het wandklimmen waarbij je zonder touw en klimgordels op een wand van maximaal 4,5 meter klimt. Bibi klimt al vanaf haar 6e jaar en traint maar liefst vijf keer per week.

Bibi legt uit wat ze zo leuk vindt aan het klimmen: “Ik kan er mijn gevoel in kwijt. En daarnaast is het natuurlijk hartstikke leuk om samen met anderen te sporten. Zo kun je elkaar letterlijk naar een hoger niveau helpen. Maar tijdens wedstrijden is dat niet zo slim natuurlijk, haha!”

Nuchter
Klimmen vraagt veel kracht, lenigheid en techniek en daar beschikt Bibi dan ook volop over. Maar ondanks de talenten die haar worden toegedicht legt zij zichzelf voorafgaand aan een belangrijke wedstrijd geen druk op : “Ik ga gewoon klimmen en dan zie ik wel waar ik eindig.” aldus de nuchtere Tilburgse.

Klik HIER om alle foto’s te bekijken en eventueel te bestellen.