De Tilburgse sportprijzen zijn bekend. Afgelopen donderdag vond de 25e versie van het Tilburgs Sportgala plaats in een bomvolle Tilburgse schouwburg. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werden Tilburgse sporters in het zonnetje gezet, waarbij de avond werd afgewisseld door verschillende acts.

Na een spectaculaire opening door hiphopgroep ‘Non Stop’, lichtte presentator Frank Evenblij zijn liefde voor Willem II toe; hij voelde zich duidelijk prettig in zijn rol. Frank stelde de deelnemers op hun gemak waar dat nodig was en schuwde het niet om wethouder Hans Kokke te dollen. Maar het ging natuurlijk om de genomineerden.

Beperking
Verspringster Marlène van Gansewinkel nam de prijs voor ‘sporter met beperking’ in ontvangst van voormalig tophockeyer Bart Taminiau. “Ik hoop dat deze prijs een stimulans is voor alle sporters met een beperking”, aldus Marlène.

Stimulans
Bij de jeugd werden diverse stimuleringsprijzen uitgereikt, zowel individueel als voor de sportploeg. Daarnaast werd de Mariska Lips Award uitgereikt, een prijs van de Tilburgse Topsportopleiding. Deze laatste is in het leven geroepen na het overlijden van paardrijdster Mariska Lips, de eerste leerling van de opleiding die nationaal kampioene werd.

Vrijwilliger

Bij de voetbalclub R.K.T.S.V.-W.S.J. zijn ze maar wat blij met meneer en mevrouw Melis, die zich al jaren met hart en ziel inzetten voor de vereniging. Wat doen ze eigenlijk niet? Daar was de heer Melis duidelijk in: fuseren!

Hoogtepunt
Hoewel het motto van de avond luidde: ‘elke prestatie telt’, gaat de meeste aandacht toch uit naar de titels sportman, sportvrouw en sportploeg. Met judoka Jur Spijkers, roeister Amber Kraak en DESTIL Trappers stond er dan ook een mooi en vol podium ter afsluiting.

Tekst: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slideshow te bekijken.