Nadat hij in mei al een 12e plek behaalde bij het WK Crossduathlon, zal Tilburger Joep Staps a.s. zaterdag, 25 juni, deelnemen aan het EK Crosstriathlon. Het EK crosstriathlon wordt gehouden in Vallée de Joux in Zwitserland. Er wordt gestreden over een afstand van 1500m zwemmen, 36 km mountainbiken en 10 kilometer crossloop/trainrunning.

Het zwemmen vindt plaats in een meer waar 2 rondes van 750 meter worden gezwommen. Extra moeilijkheidsgraad is de watertemperatuur van 13 graden. Bij het mountainbiken worden 2 rondes van 18 km gereden. In elke ronde dienen 400 hoogtemeters overwonnen te worden. Het lopen ten slotte vindt plaats op een ronde van 5km die 2x wordt afgelegd. In deze pittige ronde zitten 100 hoogtemeters.

Joep Staps deel uitmakend van de selectie van het Regionaal Trainingscentrum Tilburg, doet veel Run-Bike-Run wedstrijden. In de aanloop naar dit EK zijn er daarom in zijn trainingsschema extra zwemtrainingen ingelast en is er veel op de mountainbike getraind. De overige RTC collega’s komen dit weekend in actie tijdens de 4e wedstrijd van de RunBikeRun Series in Amsterdam.