Het American Footbal staat in Tilburg nog in de kinderschoenen maar de ambities naar meer zijn zeker aanwezig. Van februari tot juli 2017 nemen de Tilburg Wolves deel aan de landelijke competitie en de jeugd speelt al op internationaal niveau. Afgelopen zaterdag organiseerde de Tilburgse vereniging een toernooi op hun thuislocatie.

Vier teams namen hieraan deel: de Utrechtse Dominators, het Belgische Waasland Wolves, de Limburg Wildcats en uiteraard de Tilburg Wolves. In de finale eindigde de Tilburgers keurig als tweede achter de Limburgse ploeg.

John Jolie, voorzitter van Tilburg Wolves: “Voor ons vormt dit toernooi een perfecte voorbereiding op de competitie. Ons team bestaat namelijk uit veel nieuwe mensen van diverse nationaliteiten. Zo hebben we naast Nederlanders ook een Fin, een Pool en een Hongaar in ons midden.”

Tilburg Wolves moet als nieuwkomer starten in de eerste divisie. Jolie: “Prima, dan kunnen we mooi wennen. Het zou mooi zijn als we een paar wedstrijden weten te winnen. Dan leggen we de lat daarna steeds hoger.”

Wil je een keer een training bezoeken? Dat kan elke woensdagavond of zondagmiddag. Kijk voor meer informatie op www.tilburgwolves.com of volg de Wolves op Facebook.

Door: Theo van Etten.

TILBURG - Tilburg Wolves toernooi 08-10-2016. American Football.

TILBURG – Tilburg Wolves toernooi 08-10-2016. American Football.